eur:
391.52
usd:
361.3
bux:
73416.22
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Elbocsátások és létszámbővítés a honvédségnél

A honvédelmi tárca november végéig készíti el a hadsereg korszerűsítését célzó, 10 évre szóló védelmi tervét - mondta a miniszter az Afganisztánba készülő magyar katonák zárógyakorlatán, Táborfalván.

A terv meghatározza majd a leendő hadsereg anyagi, technikai, létszám- és tudásbeli képességeit.

Szekeres Imre megismételte: a tárca azt szeretné, hogy jövő év végéig 18-19 ezerre növekedjen a katonák létszáma. Jelenleg azonban csaknem 14 ezer alkalmazottat bocsátanak el a honvédségtől és a minisztérium háttérintézményeiből.

A világ különböző pontjain feladatot teljesítő ezer magyar katona egyaránt szolgálja a magyar nemzet érdekeit és a NATO közös biztonságát - hangsúlyozta Szekeres Imre.

A 173 katona Baglán tartományban egy holland alakulatot vált majd, és októbertől két évig újjáépítési, valamint őrző-védő feladatokat lát majd el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Három magyar kardvívónő a legjobb 16 között

Mind a két magyar kardvívónő legyőzte olasz ellenfelét a legjobb 16 közé jutásért a párizsi olimpián, a fegyvernem női egyéni versenyében, a párizsi olimpián. Szűcs Luca 15-10-re verte Martina Crisciót, Pusztai Liza 15-12-re Michela Battistont, de ott van a nyolcaddöntőben Márton Anna is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×