INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Agrártámogatások: százmilliárdok repkednek

Infostart / InfoRádió
Minden eddiginél magasabb agrártámogatásról beszélnek a szocialisták. A gazdák azonban nem elégedettek, szerintük a kormány a támogatások közé sorol olyan európai uniós forrásokat, amelyek sohasem kerülnek a gazdák zsebébe.

Több mint 500 milliárd forintos támogatást kapnak idén a magyar agrártermelők, ebből 305 milliárd forintot már ki is utaltak számukra - mondta az InfoRádióban az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának szocialista alelnöke.

A Magyar Gazdakörök Országos Szövetségének elnöke viszont úgy vélte: a kormány a támogatások közé sorolja azt a 150 milliárd forintot is, amelyet az Európai Unió az intervenciós gabona tárolására biztosít az országnak.

Jakab István szerint a kabinet nem beszél arról, hogy a megszorító csomagok révén csaknem 25 milliárd forinttal kurtítják meg a területalapú támogatások nemzeti kiegészítését, és 60 milliárd forintot vonnak el az őstermelőktől.

Herbály Imre, a mezőgazdasági bizottság alelnöke szerint viszont a Magosz "a Fidesz hangján szólal meg", és olyan támogatásokat követel a korányon, amelyekre a kabinet sosem tett ígéretet.A címlapról ajánljuk