eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hitelprogram az elbocsátott közalkalmazottaknak

A Váltás programmal segíti a kormány az elbocsátott köztisztviselők és közalkalmazottak elhelyezkedését a versenyszférában - jelentette be a gazdasági és közlekedési miniszter. A program kedvezményes hitelt és tanácsadást is tartalmaz.

Kóka János az InfoRádióban elmondta: a menesztett dolgozóknak egyéni karrierfejlesztési tanácsadást és kedvezményes hitelprogramot biztosítanak. Ez utóbbi főleg a vállalkozást indítóknak lehet nagy segítség.

A gazdasági és közlekedési tárca vezetője közölte: tavaly egy mini-államreformot indítottak el a minisztériumban, ezt folytatják most.

Húsz százalék körüli létszámcsökkentésre kell számítani, ez mintegy 150 embert jelent. A távozók között vannak jogászok, közgazdászok, mérnökök és asszisztensek is.

Arra törekszünk, hogy ők nagy eséllyel kapjanak munkát a magánszektorban, ezt szolgálja a hitelprogram és a karriertanácsadás - hangsúlyozta Kóka János.

A miniszter hozzátette: várják azoknak a cégeknek a jelentkezését, amelyek embereket akarnak felvenni; az egymásra találást a www.munkaerotar.hu honlap segíti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×