eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A rendőrségnek nem gond a drága benzin

Félmilliárd forintos többletkiadást okoz a rendőrségnek a benzinár emelkedése. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a pluszkiadásokat fedezni tudják a működési költségek átcsoportosításával.

Garamvölgyi László hangsúlyozta: a drága benzin nem veszélyezteti a szolgálat ellátását. Idén ugyanis 1300 olyan gépjárművet kapott a rendőrség, amelynek szervizköltségét vagy a biztosítási díját a lízingkonstrukció miatt megspórolja.

Így az évi 500-600 millió forintos pluszkiadás nem okoz zavart a rendőrség feladatainak ellátásában.

A szóvivő hozzátette: a szervezet az évi 160 milliárd forintos költségvetéséből eddig minden évben ki tudta gazdálkodni az áremelkedés költségeit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×