INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Olajlopás: két rendőr ellen is vádat emelhetnek

Infostart / InfoRádió
Befejezte a nyomozást a Pest Megyei Nyomozó Főügyészség a százhalombattai olajlopás ügyében. Az ügyben két rendőr is érintett.

A Pest Megyei Nyomozó Főügyészség helyettes vezetője az InfoRádiónak elmondta: a napokban fejezték be a nyomozást a százhalombattai olajlopás ügyében. A nyomozók összesen 27 ember ellen indítottak eljárást, ketten közülük az érdi rendőrkapitányság munkatársai voltak.

Az ügyészségnek harminc nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy eldöntse, vádat emel-e vagy sem az ügyben - tette hozzá Csecserics István.

Biztosították az utat?

Az érdi rendőrkapitányság két járőre ellen az eddigi adatok szerint azért indult eljárás, mert a százhalombattai olajfinomítóból ellopott, majd kamionokba átfejtett benzin útját biztosították.

A rendőröket folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett lopással gyanúsítják. Az egyenruhások tettek vallomást a nyomozás során, de tagadják a bűncselekmény elkövetését.

A MOL Rt. és a rendőrség munkatársai tavaly áprilisban több személyt értek tetten üzemanyaglopás közben. Hírügynökségi jelentések szerint a több hónapja tartó titkos megfigyelés során derült ki, hogy a biztonsági őrség segítségével lopják az üzemanyagot a finomítóból.

Éjszakai műszak

Az adatok szerint az őrség tagjai engedték be éjszakánként a kamionnal érkező tolvajokat, akik tartálykocsiba átfejtették az üzemanyagot. A rendőrség állítólag több hónapja megfigyelte az elkövetőket.

Azt pontosan nem tudni, összesen mennyi üzemanyagot loptak el a tettesek, csupán annyi biztos, hogy többszázezer litert fejtettek át a kamionokba, amelynek értéke meghaladja a 20 millió forintot is.

A gyanúsítottak a biztonsági kamerát kijátszva autónként 20 ezer liter benzint loptak, majd Ercsinél egy kamionparkolóban literenként 160 forintért adták el az üzemanyagot. A rendőrök találtak egy másfél kilométer hosszú föld alatti vezetéket is, amely a finomítóból Ercsihez, a kamionmosóba vezetett.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk