eur:
389.73
usd:
362.8
bux:
68035.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nagyobb bírságok várhatók az utakon

Várhatóan szigorítja a rendőrség a büntető pontrendszert, valamint a szabálysértéskor kiszabható bírságot is, a jelenlegi büntetéseknek ugyanis nincs visszatartó ereje - mondta az InfoRádióban az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Pausz Ferenc, az Országos Balesetmegelőzési Bizottság közlekedésbiztonságról készített felméréséről közölte: nem érkeztek negatív visszajelzések az ellenőrzésekkel kapcsolatban, sőt, sokak szerint többre lenne szükség.

Ennek alapján át kell gondolni az ellenőrzések gyakoriságát, valamint a büntetési tételek növelését, mert a megkérdezettek kevesebb, mint a fele mondta azt, hogy a jelenlegi büntetéseknek visszatartó ereje van - hangsúlyozta az ORFK közlekedésbiztonsági osztályának vezetője.

Pausz Ferenc szerint szükséges lenne változtatni a közlekedési előéleti pontrendszeren is.

A felmérésből kiderült az is, hogy a lakosságot leginkább az utak állapota zavarja, ezt követi a közlekedési magatartás, harmadik helyen szerepelnek a zsúfoltság és a környezeti hatások.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×