eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Magyar áldozata is van a törökországi robbanásnak

Van magyar áldozata a törökországi Antalyától 100 kilométerre lévő Manavgat vízesésnél történt robbanásnak - erősítette meg Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője. A vasárnapi robbanás négy halálos áldozata közül az egyik magyar állampolgár, a 25 sebesült közül további négyen vagy öten szintén magyarok. A sebesültek egyikét megműtötték, állapota stabil.

Torma Tamás, az ankarai magyar nagykövetség konzulja korábban az InfoRádióban azt mondta: helyszínen tartózkodó magyar turisták számoltak be a magyar halálos áldozatról.

A konzul hozzátette: egy 15 éves magyar lány súlyosan megsebesült; őt jelenleg kórházban ápolják, és meg kell műteni.

A távirati iroda értesülése szerint a sérültek között van egy 15 éves magyar fiú is, aki a robbanás idején egy étteremben volt, és több szilánk fúródott a hátába.

Véletlen vagy szándékos?

A robbantás körülményeiről a diplomata közölte: egy gázpalack, vagy valamilyen hasonló tárgy robbant, de azt nem lehet tudni, hogy baleset vagy szándékos robbantás történt-e.

A helyi kormányzó szerint egy étterem ipari méretű gázpalackja robbant fel, de a rendőrség nem zárta ki egy merénylet lehetőségét sem.

A detonációban összesen négy ember vesztette életét, 28-an megsérültek.

A robbanás egy vízesést körülvevő parkban történt, amelyet gyakran keresnek fel turisták.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×