eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Augusztus végéig döntenek a vizitdíjról

A kormányprogramhoz képest egy évvel előrehozta a kormány a több-biztosítós egészségügyi modellel kapcsolatos döntés időpontját a hétvégi balatonőszödi ülésén - közölte az egészségügyi miniszter a közszolgálati televízióban.

Molnár Lajos azt mondta: 2008. helyett 2007. január 1-jéig meg kell hozni a döntést arról, hogy a jövőben kire bízzák a pénzüket az állampolgárok. A miniszter szerint ezzel a betegek járnak jól.

Molnár Lajos szólt arról is: a tárca felhatalmazást kapott arra, hogy a gyorsított menetrendet július végére kidolgozza.

Korábban az államreform bizottság alelnöke azt közölte a Magyar Televízióban, hogy januártól biztosítási alapokra helyezik az egészségbiztosító működését.

Draskovics Tibor hozzátette: az ehhez szükséges fejlesztések már folyamatban vannak az adóhivatalban.

Előbb a reform, aztán a törvény?

Szombaton, a balatonőszödi kormányülés után a miniszterelnök az egészségügyről azt mondta: az egészségügyi reform már a jövő hónap végéig elindul, az ágazat átalakításához szükséges törvénymódosításokat augusztus végéig dolgozzák ki, az év végéig pedig újabb törvénycsomagról döntenek.

Kérdésre válaszolva Gyurcsány Ferenc közölte: legkésőbb augusztus végéig döntenek arról, legyen-e vizitdíj, a több-biztosítós rendszer kérdésében pedig az év végéig hoz döntést a kormány.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×