eur:
394.02
usd:
363.99
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Törvénytelenül emelik áraikat az utazási irodák

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerint törvénytelenséget követnek el az utazási irodák akkor, amikor a szerződés megkötése után, de kevesebb mint 20 nappal az utazás előtt árat emelnek. A nyaralási főszezon közeledtével ez különösen aggasztó jelenség a szervezet szerint.

A Magyar Nemzetben olvashatnak arról, hogy a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerint jogtalanul vesznek ki pénzt az emberek zsebéből azok az utazási irodák, amelyek a szerződés megkötése után, de kevesebb mint 20 nappal az utazás előtt árat emelnek. A szervezet úgy véli: az utóbbi időben megszaporodtak az ilyen áremelések, és a főszezon közeledtével ez különösen aggályos. Az irodák sokszor kerozindíj bevezetésével indokolták díjaik módosítását, ez azonban a jogszabályok alapján nem lehetséges.

A Napi Gazdaság úgy tudja, hogy feketelistát készítenek a fogyasztóvédelmi egyesületek azokról a kereskedőkről, amelyek megkárosítják a vásárlókat, és hibáikat az illetékes szervek elmarasztalása ellenére sem korrigálják. Nem tartja rossz ötletnek a kezdeményezést Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, aki ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a lista torz képet adhat a cégekről, hiszen sok szabálytalanság soha nem derül ki.

Az index szerint az új oktatási miniszter nem indít vizsgálatot amiatt, hogy az ELTE és a DOTE informatikai közbeszerzésének kiírásában a későbbi nyertesek is közreműködtek, ellenben a közbeszerzési szabályok áttekintését ígérte, noha azok most sem teszik lehetővé az ehhez hasonló visszaéléséket. A Gazdasági Versenyhivatal, amely megbírságolta a kartellező cégeket, az IBM-et, az SAP-t és az ISH-t, fontolgatja, hogy feljelentést tegyen az ügyben.

Lebukott a "kokainkirály" - írja a Népszabadság. Pintér Sándor volt belügyminiszter még főhadnagy korában kezdte üldözi a kokainkirályként emlegetett férfit, aki most ismét rajtaveszetett. Az utóbbi 10 évben négy eljárás indult ellene drogkereskedelem miatt, de máig sem sikerült elítélni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×