eur:
389.5
usd:
363.21
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Közpénzből reklámozza villamosait a BKV

Állami pénzből hirdeti a budapesti 4-6 villamos vonalán közlekedő Siemens-szerelvényeket a BKV. A közlekedési társaság szóvivője, Schimmer Erzsébetet szerint azért kell népszerűsíteni az új villamost, hogy olyanok is utazzanak rajta, akik nem ezt a járatot használják.

Miért tartották fontosnak a hirdetést?

Körülbelül ötven olyan hely van, ahol az utasváróban kihelyezték a plakátokat. Azt gondoljuk, hogy ezt az örvendetes eseményt meg kell osztanunk azokkal, akik nap mint nap a budapesti legforgalmasabb villamosvonalon közlekednek.

De miért kell plakátokon reklámozni a villamost?


Mi ezt az örömet úgy szerettük volna mindenképpen megosztani az utasainkkal, hogy felhívjuk a figyelmet.

De ha jól működik egy szolgáltatás, akkor önmagát adja el. Az emberek nem fognak csak azért egy másik villamosra ülni, mert az új, nem?

Biztos nagyon sokan csak azért ellátogatnak a 4-6-os vonalára, mert ezen a járművön utazni szeretnének. Miért lenne probléma, hogy egy szolgátató cég az új termékét ilyen módon és fennen hirdeti?

Miért kell a BKV-nak plakátokon reklámoznia a járműveit?

Mi azt gondoljuk, hogy a város életét ilyennel is szeretnénk szinesíteni, és amíg villamosra vár valaki, miért ne a BKV-val kapcsolatos információkat kapja meg?

Mennyibe kerültek a plakátok?

Összesen a teljes Combino utastájékoztatási és marketing költségének egy ezrelékét sem teszi ki. Pontosan az összeget nem tudom megmondani, de a nagyságrendjét próbáltam érzékeltetni. Ötven db 1,4 méterszer 1 méteres plakátról beszélünk, ami Budapest plakátrengetegében borzasztóan kicsi szám.

Ki fizeti a reklámokat, a BKV vagy a Siemens?


A Siemens járművet gyárt, minden, ami utastájékoztatással és marketingtevékenységgel függ össze, a BKV költségvetésébe tartozik. A BKV egyterű, 54 méter hosszú, a világ leghosszabb villamosát hirdeti, ami egyedülálló egész Magyarországon.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×