INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

A balatonfűzfői robbanás után

InfoRádió / MTI
Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére pirotechnikai egyeztető értekezletet tartanak hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányságon.

A rendőrség szóvivője, Garamvölgyi László elmondta, hogy az esemény megszervezéséről a balatonfűzfői múlt heti robbanás után döntöttek.

Az értekezleten a hatósági jogköröket is gyakorló, engedélyeztetési és ellenőrzési feladatokat ellátó rendőrség mellett a katasztrófavédelem munkatársai, a bányakapitányságok, az önkormányzatok és az érintett cégek képviselői is jelen lesznek.

Garamvölgyi László arról is beszélt, hogy az értekezleten áttekintik a jogi szabályozást és az engedélyezési gyakorlatot. A rendőrség javasolja, hogy a jövőben átfogó ellenőrzéseket tarthasson.

Múlt szerdán a balatonfűzfői robbanásban négy ember vesztette életét. Az épületben 50 tonnányi kínai eredetű robbanóanyagot és pirotechnikai eszközöket tároltak.

Az elmúlt hetekben több hasonló eset történt. Június elsején Izsák mellett egy magáncég által bérelt egykori katonai létesítményben  hatástalanítás közben felrobbant egy akna; a balesetben egy 28 éves férfi életét vesztette.

A Heves megyei Sirokon május 23-án olyan raktárépület gyulladt ki, amelyben négy tonna lőszert tároltak, és lőszereket szereltek szét. A balesetben senki nem sérült meg.

A címlapról ajánljuk