eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A balatonfűzfői robbanás után

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére pirotechnikai egyeztető értekezletet tartanak hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányságon.

A rendőrség szóvivője, Garamvölgyi László elmondta, hogy az esemény megszervezéséről a balatonfűzfői múlt heti robbanás után döntöttek.

Az értekezleten a hatósági jogköröket is gyakorló, engedélyeztetési és ellenőrzési feladatokat ellátó rendőrség mellett a katasztrófavédelem munkatársai, a bányakapitányságok, az önkormányzatok és az érintett cégek képviselői is jelen lesznek.

Garamvölgyi László arról is beszélt, hogy az értekezleten áttekintik a jogi szabályozást és az engedélyezési gyakorlatot. A rendőrség javasolja, hogy a jövőben átfogó ellenőrzéseket tarthasson.

Múlt szerdán a balatonfűzfői robbanásban négy ember vesztette életét. Az épületben 50 tonnányi kínai eredetű robbanóanyagot és pirotechnikai eszközöket tároltak.

Az elmúlt hetekben több hasonló eset történt. Június elsején Izsák mellett egy magáncég által bérelt egykori katonai létesítményben  hatástalanítás közben felrobbant egy akna; a balesetben egy 28 éves férfi életét vesztette.

A Heves megyei Sirokon május 23-án olyan raktárépület gyulladt ki, amelyben négy tonna lőszert tároltak, és lőszereket szereltek szét. A balesetben senki nem sérült meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×