eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Cseresznye nagyságú jég esett Miskolcon

Mintegy száz házba tört be a víz délután a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arnóton - közölte megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyelete. A tájékoztatás szerint a házak egy rövid nyári zápor után kerültek víz alá.

A közeli Miskolc polgári védelmi vezetője azt mondta: a vihar középpontja Arnótot érte. A megyeszékhelyen viszont legalább 10 percig cseresznye nagyságú jég esett.

Leskó György hozzátette: a katasztrófavédelmi igazgatóság Arnótra összpontosítja erőit, mert ott hat utcában 100-110 ház áll vízben, de Miskolcon és környékén a tűzoltókat fakidőlésekhez és elektromos vezetékek szakadásához is riasztották.

A megyei katasztrófavédelmi igazgató helyettese ugyanakkor az InfoRádióban azt mondta: 80 ház áll vízben Arnóton a csütörtöki jégeső miatt. Kohánka István közölte, várhatóan péntekre mérik fel, hogy mekkora kár keletkezett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×