eur:
396.76
usd:
359.45
bux:
72075.48
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Az SZDSZ a tárcák számának érdemi csökkentését akarja

Ragaszodik a minisztériumok számának érdemi csökkentéséhez a Szabad Demokraták Szövetsége.

A liberális párt ügyvivője az InfoRádióban elmondta: arról csak a kormányzati szerkezetről szóló tárgyalások lezárulta után döntenek, hogy hány tárcát szeretne az SZDSZ.

Gusztos Péter úgy vélte, hogy pártja elégedett lenne három tárcavezetői poszttal.

A szabad demokrata politikus hangsúlyozta: a jövő héten véglegesítik a kormányprogram szövegét; személyi kérdésekről csak azután tárgyalnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra
Aréna

Nagy Márton: nem fordulatra van szükség, hanem finomhangolásra

A gazdaságpolitika előtt álló feladatokról, a békeköltségvetés lényegéről, a várható gazdasági növekedésről és a minimálbérről is beszélt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában, de kitért a jegybankelnök kritikáira és a leendő gazdasági csúcsminiszter szerepére is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

Erős napot zártak az amerikai tőzsdék

A vártnál gyengébb pénteki munkaerőpiaci adatra megütötték a tőzsdéket, 1-3 százalék közötti esést szenvedtek el a vezető amerikai indexek a múlt hét végén. Ezek után Ázsiában is hasonló volt a helyzet, az új kereskedési hét gyengén indult a térségben, viszont Európában már emelkedést láthattunk, és az USA-ban is megérkezett a felpattanás. A héten hazai és külföldi inflációs jelentésekre, az amerikai elnökjelölti vitára, és többek között az EKB kamatdöntésére lesz érdemes figyelni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×