eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Megtalálták a felelőst!

Az újbudai önkormányzat és a rendőrség összefogásával sikerült megtalálni azt az embert, aki valószínűleg felelős a főváros legnagyobb illegális szemétlerakójának kialakulásáért.

A Népszabadságban arról lehet olvasni: ritka - talán eddig példa nélküli - dolog történt Újbudán: az önkormányzat és a rendőrség összefogásával sikerült megtalálni azt az elkövetőt, aki felelőssé tehető Budapest legnagyobb illegális szemétlerakójának kialakulásáért. A 6-os út fővárosi bevezető szakaszánál, a XI. kerületi Savoya park közelében az utóbbi időben valóságos szeméthegy nőtt ki a földből, miután az építési törmelékek mellett idővel rengeteg lakossági hulladék is felhalmozódott. A kerület kutatni kezdett az eredeti felelősök után, kérte a lakosság segítségét, és ismeretlen tettes ellen feljelentést is tett az ügyben. Az önkormányzat munkatársai az építési törmelékek között kutakodva olyan dokumentumokra leltek, melyek alapján egyértelműen beazonosíthatták az elkövetőt.

A Magyar Nemzet Sulinet, a pénznyelőgép címmel közöl írást. Épphogy kiépült az iskolákat internetes kapcsolattal ellátó, több milliárd forintos beruházással elkészült Sulinet Közháló, az oktatási miniszter máris elavultnak tartja a gépparkot, ezért a következő ciklusban 70 ezer új számítógépet vásárolna újabb milliárdokért. Magyar Bálint szerint az a baj a régi gépekkel, hogy nem fut rajtuk a tárca oktatóprogramja, szakértők szerint azonban még az öt-hat éves gépek is alkalmasak annak megjelenítésére

Az index.hu-n arról olvashatnak, hogy a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Nagy Tímea harmadik gyermeke születése után csak azért tért vissza a vívásba, hogy a 2008-as pekingi olimpián csapatban is aranyérmes lehessen. A Nemzetközi Vívószövetség szombati kongresszusán azonban úgy döntöttek, a fegyvernem csapatversenyét leveszik az olimpia műsoráról. A 150. magyar olimpiai aranyérem szerzője ugyan dühös, de már csak dacból is végigcsinálja a négyéves felkészülést, hogy kiharcolja az egyéni részvételt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×