eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hiller: a Magoszra a kisgazdák sorsa vár

Nemcsak tartalomban, hanem stílusban is nagy a különbség az MSZP és a Fidesz között - jelentette ki a szocialista párt elnöke kemecsei fórumán.

Az MSZP nyugalmat, békességet akar, azt, amit az emberek többsége, mert mások fenyegetésével nem lehet előbbre jutni - mondta Hiller István.

Hozzátette: az MSZP szimpatizánsai soha nem mennének síppal, dobbal, kereplővel vagy bekiabálásokkal megzavarni egy másik párt rendezvényét.

A vezető politikus a két párt stílusbeli különbségének bizonyítására megemlítette a budapesti nagygyűlések időpontja körül kialakult vitát is, hangsúlyozva: a Fidesz az elemi udvariasság szabályait is "felrúgta", amikor az MSZP által jóval korábban bejelentett rendezvény elől nem volt hajlandó kitérni.

"A Fidesz ismét albérletbe akarja adni az ágazatot" - mondta Hiller István, aki szerint a "Fidesz az 1998-as forgatókönyvének a második felvonását akarja megrendezni".

Emlékeztette a fórum résztvevőit arra, hogy 1998-ban Torgyán József lett a mezőgazdasági miniszter, "cserébe azért, mert az akkori választáson az FGKP visszaléptette jelöltjeit a Fidesz javára".

"Majd a Fidesz bedarálta a legnagyobb történelmi hagyományokkal rendelkező Kisgazdapártot, Torgyán Józsefből pedig politikai bohócot csinált" - emelte ki az MSZP elnöke.

Hiller István szerint most a második, ugyanilyen felvonás készül, Jakab Istvánnak, a Magosz elnökének szándékozik a Fidesz albérletbe adni a mezőgazdaságot, és a gazdák érdekképviseleti szervezetére is az FKGP-hez hasonló sors vár.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×