INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Nem lesz exit-poll a választások napján

InfoRádió / MTI
Egyik nagy közvélemény-kutató cég sem készít a szavazófülkéből kilépők megkérdezésén alapuló, úgynevezett exit-poll felmérést az április 9-ei országgyűlési választások napján.
Medián: hatékonyabb a személyes megkérdezés

Hann Endre, a Medián vezetőjének indoklása szerint hatékonyabb módszernek tartják a választást megelőző másfél napban végzett, személyes megkérdezésen alapuló kutatást.

A szakember hozzátette: a reprezentatív felmérés során háromezer választót kérdeznek meg péntek délutántól szombat estig arról, kire adják szavaztukat. A moratórium előtti utolsó kutatásukat a HVG hetilap március 30-ai számában teszik közzé.

Tárki: már felmérnek

A Tárki jövő pénteken hozza nyilvánosságra utolsó prognózisát. Kolosi Tamás az intézet vezetője elmondta: a felmérést most végzik egy reprezentatív, ezer fő megkérdezésén alapuló mintán.

Szonda-Ipsos: az utolsó lehetséges időpontban

Závecz Tibor, a Szonda-Ipsos vezetője azt mondta: a moratórium előtt, az utolsó lehetséges időpontban még egy "helyzetképet" adnak. A reprezentatív mintán alapuló adatfelvétel eredményét jövő pénteken hozzák nyilvánosságra.

Gallup: előző hétvégén mérnek

Manchin Róbert, a Magyar Gallup Intézet vezetője közölte: utolsó reprezentatív adatfelvételük szombat és hétfő között lesz; ennek eredményét a jövő csütörtökön vagy pénteken hozzák nyilvánosságra.

A címlapról ajánljuk