eur:
394.56
usd:
370.4
bux:
65493.21
2024. április 19. péntek Emma

Az embereket nem érdekli a kormányfő-jelöltek vitája

Egyelőre nincs komoly érdeklődés a miniszterelnök-jelölt vita iránt, csak minden negyedik szavazó mondta azt, hogy biztosan megnézné - derül ki abból a felmérésből, amelyet 600 fő telefonos megkérdezésével készítetett a Medián közvéleménykutató. Gyurcsány Ferenc szocialista és Orbán Viktor fideszes kormányfő-jelölt vitájára a tervek szerint április 5-én kerül sor.

A Medián közvéleménykutató cég felmérése szerint a kormányfőjelöltek nyilvános televíziós párbaját a szavazók mindössze 26 százaléka nézné meg biztosan.

A kutatásból kiderül: bár az emberek fele azt mondta, hogy részben vagy egészben látta a négy évvel ezelőtti Medgyessy-Orbán vitát, arra csak kevesen emlékeztek, hogy azt akkor az első vagy a második forduló előtt rendezték-e meg.

A miniszterelnök-jelöltek vitáját szervező Méltányosság Politikaelemző Kör korábban azt mondta: olyan új keretet találtak ki az idei alkalomra, amely a korábbiaknál sokkal nagyobb kihívást jelent a résztvevőknek. Szakértőket hívnak, hogy nagyobb legyen a kockázat.

Csizmadia Ervin és Zsolt Péter négy témakör kijelölését javasolja, amelyekhez a politikusokkal közösen keresnének szakértőket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×