eur:
392.82
usd:
367.8
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A tortadobálás nem bűncselekmény

A rendőrség megállapította, hogy nem történt bűncselekmény csütörtökön, amikor egy férfi tortával dobta meg a főpolgármestert egy kampányrendezvényen, Budapesten. Ezt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese közölte.

A rendőrség megállapította, hogy tettleges becsületsértés történt, ezért nem indít eljárást a tortadobálóval szemben - közölte Bartha László.

Hozzátette: a főpolgármester joga annak eldöntése, hogy indít-e magánúton eljárást az incidens miatt. Az MTI úgy tudja, hogy Demszky Gábor nem tesz feljelentést.

Tomcat lecsap?

A főpolgármester csütörtökön azt mondta, hogy a rendezvény résztvevői a magát Tomcatnek nevező "provokátort" véltek felismerni abban a férfiban, aki az akciót végrehajtotta.

"Ennek nincs politikai jelentősége. Feltűnési vágy hajtja azt az embert, aki ilyesmiket csinál most már sorozatosan Budapesten" - kommentálta az esetet a főpolgármester.

Hozzátette: a fiatalember a tortadobás után elszaladt a helyszínről.

Tomcat mégsem csap le?

Polgár Tamás, internetes naplójából ismertebb nevén Tomcat azt mondta, hogy valóban vásárolt egy tortát, de azt valaki kivette a kezéből és a főpolgármester arcába nyomta.

Ugyanakkor azt mondta: akciójukkal az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet, az embereknek elegük van a politikából, és várnak egy olyan új erőt, amely bohócot csinál a politikusokból.

Ki is az a Tomcat?

Tavaly júniusban Tomcat kapta az SZDSZ Új Generáció által alapított "Szakállas Bácsi-díjat" a rasszista kategóriában, azért, amit a Moszkva téri szamurájkardos támadásról írt blogjában.

Tomcat január végén egy Kalasnyikov gépfegyverhez megtévesztően hasonlító utánzattal sétált Budapest utcáin, és a metróban is szabadon utazhatott.

A férfi a "rendőrpalotához" is elment, azonban a rendőrök nem állították meg, később azonban előállították.

Korábban Polgár Tamás demonstrációt tartott a rendőrség előtt, biztonságosabb várost követelve. Társaival akkor egy petíciót is átadott a Budapesti Rendőr-főkapitánynak.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×