eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Tomcat csapott le Demszkyre?

Demszky Gábor szerint Tomcat dobta meg tortával egy kampányrendezvényen, a főváros egyik szórakozóhelyén. A fiatalember ezt tagadja.

Demszky Gábor az MTI-nek elmondta: a rendezvény résztvevői a magát Tomcatnek nevező "provokátort" véltek felismerni abban a férfiban, aki az akciót végrehajtotta.

"Ennek nincs politikai jelentősége. Feltűnési vágy hajtja azt az embert, aki ilyesmiket csinál most már sorozatosan Budapesten" - kommentálta az esetet a főpolgármester.

Hozzátette: a fiatalember a tortadobás után elszaladt a helyszínről.
Polgár Tamás, internetes naplójából ismertebb nevén Tomcat azt mondta, hogy valóban vásárolt egy tortát, de azt valaki kivette a kezéből és a főpolgármester arcába nyomta.

Ugyanakkor azt mondta: akciójukkal az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet, az embereknek elegük van a politikából, és várnak egy olyan új erőt, amely bohócot csinál a politikusokból.

Tavaly júniusban a férfi kapta az SZDSZ Új Generáció által alapított "Szakállas Bácsi-díjat" a rasszista kategóriában, azért, amit a Moszkva téri szamurájkardos támadásról írt blogjában.

Tomcat január végén egy Kalasnyikov gépfegyverhez megtévesztően hasonlító utánzattal sétált Budapest utcáin, és a metróban is szabadon utazhatott.

A férfi a "rendőrpalotához" is elment, azonban a rendőrök nem állították meg, később azonban előállították.

Korábban Polgár Tamás demonstrációt tartott a rendőrség előtt, biztonságosabb várost követelve. Társaival akkor egy petíciót is átadott a Budapesti Rendőr-főkapitánynak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×