eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk
Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője beszédet mond az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Gyurcsány Ferenc bejelentést tett Dobrev Klára mandátumáról

Két országos listás mandátum kiadásáról döntött szerdai ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB).

A tavaszi parlamenti választáson a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd országos listájának 2. helyén mandátumot szerző Dobrev Klára április 19-én lemondott képviselői helyéről.

A jogszabály szerint a listán szerzett mandátum megüresedése esetén a jelölőszervezet nevezheti meg, kinek kéri kiadni a mandátumot. A közös pártlistát állító jelölőszervezetek Gyurcsány Ferencet, mint a DK törvényes képviselőjét hatalmazták meg, hogy bejelentse, kinek kéri a mandátum kiadását, ő pedig a közös pártlista 50. helyén szereplő Bakos Bernadettet jelentette be a megüresedett mandátum betöltésére.

Bakos Bernadett eddig kőbányai önkormányzati képviselőként dolgozott. Mandátumával az LMP is alakíthat frakciót.

Karácsony Gergely szintén az ellenzéki összefogás listájáról, annak 3. helyén szerzett mandátumot, de április 19-én ő is lemondott. A közös pártlistát állító jelölőszervezetek Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd Magyarországért Párt törvényes képviselőjét hatalmazták meg a mandátumot szerző jelölt bejelentésére, ő pedig a lista 57. helyén szereplő Szabó Rebekának kérte a mandátum kiadását.

Mivel a bejelentések megfeleltek a törvényi előírásoknak, az NVB kiadta a két képviselőnek a mandátumot.

Az NVB határozatai nem jogerősek, ellenük három napon belül lehet jogorvoslatot kérni a Kúriától.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×