eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely

Karácsony Gergely: a nemzet fővárosa még mindig a szabadság szigete

Az ellenzéki összefogás eredményvárójának helyszínén Donáth Anna Momentum-elnök és Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke is értékelt.

"Túl fiatalok vagyunk ahhoz, hogy engedjük, hogy kilopják a jövőnket. Most nem szabad feladnotok!" - mondta Donáth Anna az ellenzéki összefogás eredményváró rendezvényén, Márki-Zay Péter beszéde után. A Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője szerint elviselhetetlen időszakok jönnek, és tovább kell küzdeni, hogy "mentsük, ami még menthető a jövőnkből".

Gyertek velünk! - szólította fel a közönséget.

Utána Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke lépett a színpadra és közölte: "az egyedüli lehetséges és tisztességes eredmény az, hogy itt vagyunk, miközben én sem ezt az eredményt reméltem. És nem csak hogy itt maradunk, hanem itt is maradunk, és amit elkezdtünk együtt, azt végig kell csinálnunk".

Nem tudták meggyőzni a honfitársaik többségét, hogy nem arra van az előre, ahova mutogat a kormányoldal - értékelt a politikus. Ennek ellenére nincs más teendő, mint amit elkezdtek, csak be kell fejezniük, utalt a jövőre.

Sok minden maradt, például a nemzet fővárosa, ami még mindig a szabadság szigete ebben a hazában. "Azt szeretném, ha az emberek mindenhol mernének és tudnának szabadon gondolkodni, mint Budapesten talán azt megtehetik, de úgy tűnik, ma este a nemzet fővárosára maradt, hogy továbbvigye a szabadság és a szolidaritás zászlaját. Ezt visszük majd tovább minden településre."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×