eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Donald Trump amerikai elnök (j) és Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytat a washingtoni Fehér Ház Ovális irodájában 2019. május 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Donald Trump Orbán Viktorról: "ő kemény, okos és szereti az országát"

A volt amerikai elnök támogatásáról biztosította a magyar kormányfőt.

Levélben fejezte ki Orbán Viktor melletti támogatását a közelgő április választások kapcsán Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok előző elnöke.

A március 15-e alkalmából küldött levelet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hozta nyilvánosságra kedd este Facebook-oldalán, megköszönve a támogató sorokat.

Donald Trump úgy fogalmazott: "látva mindazt, ami Oroszország és Ukrajna között zajlik, a sok egyéb mellett, most a nagyszerű és csodálatos magyar embereknek minden eddiginél nagyobb szüksége van Orbán Viktor miniszterelnök erős vezetésére".

"Ő kemény, okos és szereti az országát" - írta a korábbi amerikai elnök, aki a közelgő április választások kapcsán már most "maradéktalan és teljes támogatásáról" biztosította a magyar kormányfőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×