eur:
395.61
usd:
366.63
bux:
65620.68
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Donald Trump amerikai elnök a koronavírus-járvány elleni kormányzati programról szóló sajtóértekezleten a washingtoni Fehér Ház déli kertjében 2020. november 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Polaris Images pool/Chris Kleponis

Donald Trump Orbán Viktorról: miután melléálltam, megindult, mint egy rakéta

A volt amerikai elnök a Washington Postnak adott interjújában beszél a magyar választásról is, és nagy szerepet tulajdonít magának a negyedik Fidesz-kétharmadban.

Donald Trump terjedelmes interjút adott a Washington Postnak, amiben mások mellet beszélt nemzetközi aktivitásáról, illetve hogy milyen kapcsolatokat ápol az elnöksége után a külföldi politikusokkal.

A volt amerikai elnök kitért Orbán Viktor magyar miniszterelnökre is, akit korábban már többször is támogatásáról is biztosított.

Most úgy nyilatkozott, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a választás után telefonon megköszönte a támogatását, és neki tulajdonította a győzelmét.

„Miután melléálltam, megindult, mint egy rakéta”

– fogalmazott.

Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára is foglalkozott Facebook-bejegyésében az interjúval. Kiemeli: A politikus külön kitért a napokban Orbán Viktorral lefolytatott telefonbeszélgetésére – szavai szerint a magyar kormányfő megköszönte a támogatást, amit Trump elnök nyújtott neki a kampány során.

„Ahogyan Trump elnök márciusi közleményében is kiemelte, Orbán Viktor többek között azért érdemelte ki támogatását, mert a magyar kormányfő okos, kemény és szereti az országát.” – írja Kovács Zoltán közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×