eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga
Nyitókép: atv.hu

Márki-Zay Péter: árulás, ha Magyarország nem enged át fegyvereket Ukrajnába

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt egy tévéinterjúban, ha beigazolódik a korrupció gyanúja, Horváth Csabának és Molnár Zsoltnak nincs helye a közös listán.

Márki-Zay Péter szerint árulás, hogy Magyarország nem enged át a területén fegyvereket Ukrajnába. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra hivatkozott, hogy korábban a kormány engedte, hogy a területén keresztül szállítsanak orosz fegyvereket.

"Az is egy árulás, azért azt szögezzük le, hogy amikor Szerbiába kellett orosz fegyvereket átengedni, akkor Orbán átengedte őket. Most pedig azzal a hazugsággal jön, hogy az Európai Unió fegyvereit majd a magyarok ellen használják. Könyörgöm! Milyen logika ez?" – mondta Márki-Zay Péter.

A műsorban beszélt arról is, hogy reméli, hogy a Fidesz ki fogja tiltani a Nemzetközi Beruházási Bankot Magyarországról, míg a kérdésre, hogy miért állította, hogy Orbán Viktor felelős az orosz–ukrán konfliktusért, azt válaszolta, mert éveken át blokkolta Ukrajna NATO-tagságát és az EU-s csatlakozási folyamatait.

Szerinte hazugság, hogy Magyarország nem segít az ukrajnai fegyverszállításokban, hiszen egy magyar NATO-gép is szállított fegyvert Ukrajnának. Ráadásul Magyarország is megszavazta, hogy az EU szállítson fegyvert Ukrajnának – mondta Márki-Zay Péter.

A közös ellenzéki listán szereplő, korrupciógyanúba keveredő Horváth Csaba és Molnár Zsolt szerepvállalásáról azt mondta, ha beigazolódik, hogy korruptak voltak, akkor nincs helyük az ellenzéki listán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Nagyot mentek az amerikai tőzsdék

Felemás hangulatban telt a kereskedés reggel Ázsiában, de az európai tőzsdéken már látszik némi hangulatjavulás a hét korábbi részében látott eséshez képest. Megérkeztek ma a havi amerikai PCE-adatok, amelyek a várakozásoknak megfelelően az infláció további lassulását mutatták, ám mivel a tegnap megjelent második negyedéves adat már magában foglalta a júniust is, így nagy meglepetése nem lehetett számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×