eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: atv.hu

Márki-Zay Péter: árulás, ha Magyarország nem enged át fegyvereket Ukrajnába

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt egy tévéinterjúban, ha beigazolódik a korrupció gyanúja, Horváth Csabának és Molnár Zsoltnak nincs helye a közös listán.

Márki-Zay Péter szerint árulás, hogy Magyarország nem enged át a területén fegyvereket Ukrajnába. Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra hivatkozott, hogy korábban a kormány engedte, hogy a területén keresztül szállítsanak orosz fegyvereket.

"Az is egy árulás, azért azt szögezzük le, hogy amikor Szerbiába kellett orosz fegyvereket átengedni, akkor Orbán átengedte őket. Most pedig azzal a hazugsággal jön, hogy az Európai Unió fegyvereit majd a magyarok ellen használják. Könyörgöm! Milyen logika ez?" – mondta Márki-Zay Péter.

A műsorban beszélt arról is, hogy reméli, hogy a Fidesz ki fogja tiltani a Nemzetközi Beruházási Bankot Magyarországról, míg a kérdésre, hogy miért állította, hogy Orbán Viktor felelős az orosz–ukrán konfliktusért, azt válaszolta, mert éveken át blokkolta Ukrajna NATO-tagságát és az EU-s csatlakozási folyamatait.

Szerinte hazugság, hogy Magyarország nem segít az ukrajnai fegyverszállításokban, hiszen egy magyar NATO-gép is szállított fegyvert Ukrajnának. Ráadásul Magyarország is megszavazta, hogy az EU szállítson fegyvert Ukrajnának – mondta Márki-Zay Péter.

A közös ellenzéki listán szereplő, korrupciógyanúba keveredő Horváth Csaba és Molnár Zsolt szerepvállalásáról azt mondta, ha beigazolódik, hogy korruptak voltak, akkor nincs helyük az ellenzéki listán.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×