eur:
391.17
usd:
366.33
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kampányhírek percről percre

Egyre jobban felpörög a kampány az április 8-i parlamenti választások előtt. Folyamatosan frissülő cikkünkben megtalálja a legfontosabb keddi híreket.

2018.03.27. 22:24

Lázár: Orbán Viktor a jó választás

Magyarország vezetését végső soron egy emberre kell bízni április 8-án - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Székkutason, hozzátéve: biztos benne, hogy Orbán Viktor a jó választás. Lázár János a Csongrád megyei községben Fazekas Sándorral közösen tartott választási fórumon úgy fogalmazott, "akik velünk szemben állnak, nem képesek vezetni az országot, sőt, méltatlanok ennek a közösségnek a képviseletére". A politikus több mint kétszáz érdeklődő előtt felidézte, 1994 óta minden választás alkalmával világos volt, kik harcoltak az ország vezetéséért. Jelenleg azonban az embereknek fogalmuk sincs arról, mi a másik lehetőség - mondta.

2018.03.27. 22:22

Karácsony: vissza fogom hozni Magyarországra a békét

Ha a választók akaratából miniszterelnök leszek, az első dolgom az lesz, hogy visszahozzam Magyarországra a békét - mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kedden Szekszárdon. Karácsony Gergely szerint a béke volt az első, amit Orbán Viktor elvett a magyar emberektől.

Az ellenzéki politikus a város piactéri közösségi házában rendezett választási fórumon azt mondta: "Orbán Viktor egy hangos, erőszakos kisebbséget képvisel, akik ellopták a nemzet vagyonát az elmúlt nyolc évben". Karácsony Gergely úgy fogalmazott, a félrevezetett embereknek megbocsátanak, de azoknak, "akik félrevezették őket, közben lopott pénzből kampányolnak, és (...) azt állítják, hogy a változást akarók a haza ellenségei, nem".

Akárhány óriásplakáton hirdetik, hogy el akarjuk bontani a határkerítést, nem igaz; akárhány sajtótájékoztatón mondják el, hogy be akarjuk telepíteni a menekülteket, nem támogatjuk a kötelező kvótát - jegyezte meg. Közölte azt is, hogy a Fidesz elmúlt napokban tett "tíz hamis állítása" miatt feljelentést tesznek. Az ellenzéki politikus azt mondta, programja egyszerű: "nem fognak lopni", az egészség mindenkinek jár, a jó iskolánál nincs fontosabb, az embereket megilleti a normális nyugdíj és a tisztességes fizetés. Ezeket azért nem lehet ma megvalósítani, mert "rossz emberek" kezében van a kormányzás - fogalmazott.

2018.03.27. 21:11

Gyurcsány: az elmúlt 28 év legfontosabb választása következik

Az elmúlt 28 év legfontosabb választása következik, mert jó időre eldől, hogy Magyarország visszakerül-e a történelem főutcájára vagy menetel a történelem zsákutcája felé - mondta a DK elnöke egy keddi budapesti lakossági fórumon.

2018.03.27. 19:19

Közvélemény-kutatók: stabil többséget szerezhet a Fidesz-KDNP

Közvélemény-kutatók szerint stabil, erős többséget szerezhet a Fidesz-KDNP az április 8-ai választáson. Az összesített adatok szerint a Fidesz-KDNP országos pártlistájára a választópolgárok 51 százalék szavazna, a Jobbikéra 17, az MSZP-Párbeszédére 14, a DK-éra 8, az LMP-ére pedig 7 százalék, ha most vasárnap lenne az országgyűlési választás.

2018.03.27. 15:09

Megduplázná az oktatás támogatását az LMP

Az LMP nem diktatúráktól vagy féldiktatúráktól akar tanulni, hanem olyan országoktól, amelyek fejlődni tudtak - jelentette ki Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, miután konzultált Gustav Fridolin svéd oktatási miniszterrel.

Szél Bernadett kijelentette: az LMP programjában kap a legnagyobb hangsúlyt az oktatás, pártja világszínvonalú képzést biztosítana a fiataloknak. Ehhez megdupláznák a szektor forrásait, nagyobb szabadságot nyújtanának a tanároknak, és csökkentenék a diákok, de az oktatók terheit is. A kezdő tanárok bérét megháromszoroznák, a teljes bértömeget megdupláznák, és visszaadnák az iskolákat az önkormányzatoknak. A svéd tapasztalatokat is figyelembe véve növelnék a pedagógiai asszisztensek számát, jól működővé tennék az integrált oktatást, a hátrányos helyzetű térségekben pedig extra motivációt nyújtanának a pedagógusoknak bérek vagy szolgálati lakás formájában - sorolta. Pártja nemcsak az első, hanem a második és harmadik diploma megszerzését is ingyenessé tenné, de még a PhD fokozat elérését is - mondta.

Gustav Fridolin a svéd zöldpárt társelnökeként nagyra értékelte a pártja és az LMP közötti együttműködést.

2018.03.27. 14:46

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid lemondatásáért

A Fidelitas online kampányt indított Janiczak Dávid, a Jobbik alelnökének lemondatásáért - közölte Párkányi Eszter, a szervezet szóvivője. Mint felidézte, a napokban kiderült, hogy a jobbikos politikus botrányos stílusban beszélt nőkről, egyik beosztottját pedig erőszakos közösüléssel fenyegette meg.

2018.03.27. 13:16

Karácsony: át kell rendezni az adórendszert

Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint át kell rendezni az adórendszert, a nettó bérszínvonal megőrzése mellett csökkenteni kell a munkáltatók foglalkoztatáshoz kapcsolódó adóterheit, továbbá az európai átlag szintjére kell emelni a társasági adót.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a Családi Vállalkozások Országos Egyesületének klubrendezvényén elmondta azt is, helyre kell állítani a háromoldalú érdekegyeztetés rendszerét. Ennek keretében a munkavállalók, a munkaadók és a kormány együttműködésével hosszú távú gazdaság- és társadalomfejlesztési stratégiát alkotnának, amelynek része lenne egy béralku és egy olyan pálya kijelölése, amely felkészíti Magyarországot a technológiaváltásra, a negyedik ipari forradalomra. A stratégiában a családi, valamint a kis- és középvállalkozásoknak kiemelt jelentősége lenne - mondta. Szerinte azon dől el a magyar gazdaság jövője, hogyan tudják segíteni a családi vállalkozásokat.

2018.03.27. 13:16

Orbán Viktor: a magyar vállalkozások soha nem voltak olyan erősek, mint most

Ha Magyarország elhibázza a döntést az április 8-ai választáson, és a nyugat-európai irányba kanyarodik a bevándorláspolitika, akkor a magyar gazdaság fejlődése megáll - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szirmabesenyőn, a PVC műanyag termékek előállításával és forgalmazásával foglalkozó Ongropack Kft. telephelyberuházási projektjének avatóünnepségén.

2018.03.27. 12:56

Ónodi-Szűcs: Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában

Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában, ez a 2010 előtt rossz trendek megfordításának köszönhető - közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

2018.03.27. 12:55

Tuzson: a Soros-hálózat már lakásokat keres a migránsok betelepítéséhez

Minden jel arra mutat, hogy a Soros-hálózat már lakásokat keres a migránsok betelepítéséhez - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján.

Az államtitkár egy közérdekű adatkérésről szóló dokumentumot mutatott be, amelyben elmondása szerint a Helsinki Bizottság egyik munkatársa az üresen álló, állami tulajdonba került budapesti lakások listáját kérte ki. Tuzson Bence ugyanakkor kijelentette: a magyar kormány nem adja ki ezt a listát, és áll minden fajta bírósági eljárás elé.

2018.03.27. 12:45

Feljelentést tesz a DK

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kéri, az önkormányzatok és az állami szervek őrizzék meg a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy a választás után kivizsgálhassák, kik rongálják az ellenzéki plakátokat.

Molnár Csaba alelnök azt mondta, hogy az utóbbi hetekben módszeresen és szervezetten rongálják az ellenzék plakátjait, ezért a DK feljelentést tesz az ügyben.

2018.03.27. 12:04

Nyílt levelet írtak Balog Zoltánnak

Daróczi Gábor, az MSZP-Párbeszéd árnyékkormány oktatási minisztere nyílt levélben fordul Balog Zoltánhoz, az emberi erőforrások miniszteréhez, amiért Mátészalkán több olyan állítást is tett, amelyek Daróczi szerint nem felelnek meg a valóságnak.

2018.03.27. 11:54

Orbán Viktor levelet írt Márki-Zay Péternek

A téma a hódmezővásárhelyi templomok felújítása.

2018.03.27. 09:46

Feljelentést tesz az Együtt

Az Együtt elfogadhatatlannak tartja, hogy a hollókői vendégház építésére nyert 34 millió forintos uniós forrást sajtóhírek szerint Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő saját használatára építtette. Az Együtt hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×