eur:
395.26
usd:
371.68
bux:
66273.8
2024. április 16. kedd Csongor
Sólymos László, a Híd párt alelnöke, szlovák környezetvédelmi miniszter.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Családi helyzete miatt balhézott a szlovák kormány magyar minisztere

Sólymos László környezetvédelmi miniszter szerdán ittasan rendezett balhét egy pozsonyi étteremben, dulakodás is volt, rendőröket kellett kihívni. Az eset másnapján bejelentette távozását.

Lemondott Sólymos László Szlovákia környezetvédelmi minisztere. Döntése azzal az incidenssel függ össze, hogy szerdán este egy pozsonyi étteremben alkoholos állapotban vitába keveredett a személyzettel, aminek dulakodás lett a vége, és a rendőrök előállították őt.

Sólymos László, a Híd minisztere elismerte, helytelenül viselkedett. Arra hivatkozott, hogy

nehéz családi helyzetben van,

mert édesanyja súlyos beteg. Megígérte, hogy minden kárt megtérít. Ezen túl bocsánatot kért az étterem tulajdonosától, a családjától, a minisztériumi kollégáitól, Híd-béli párttársaitól és a nyilvánosságtól is. „Sajnálom, hogy a négy éves kemény munkám egy ilyen hibás lépéssel ér véget” – fogalmazott a kamerák kereszttüzében a tárcavezető.

Sólymos testvérével tartózkodott az étteremben, és miután kiküldték őket, egyikük

belerúgott az üvegajtóba,

amely betörött. Szemtanúk elmondása szerint az étteremben tartózkodó kínai vendégekkel is szóváltásba keveredtek, sőt még egy pofon is elcsattant közöttük.

rendőrség közleménye szerint délután öt órakor kaptak bejelentést arról, hogy az egyik ázsiai étteremben két férfi verbálisan és fizikailag megtámadta az étterem alkalmazottait, majd miután kiutasították őket, az egyikük széttörte az ajtóban lévő üveget. Az anyagi kár nagyjából ezer euróra tehető, az étterem egyik alkalmazottját kórházba kellett szállítani.

A rendőrök ezután állították elő a minisztert és testvérét, később azonban szabadon engedték őket. A rendőrség garázdaság és rongálás ügyében indított eljárást.

Az esetre reagált Peter Pellegrini miniszterelnök is, aki tudatta a környezetvédelmi miniszterrel, hogy elvárja tőle, nyilvánosan kérjen bocsánatot az eset miatt. Sólymos László a kormányfő felszólításának eleget is tett, majd egy hónappal a szlovákiai parlamenti választások előtt bejelentette lemondását a miniszteri posztról.

A tárcavezető harmadik helyen szerepel a Híd választási listáján.

Hogy az incidens miatt önként visszalép-e, esetleg a párt leveszi Sólymost a listáról, arról egyelőre nem született döntés.

Zuzana Čaputová köztársasági elnök közölte, elfogadja Sólymos László lemondását, utódjáról pedig a jövő héten döntenek.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×