eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
London, 2015. december 6.Egy londoni rendőr a Leytonstone metróállomáson 2015. december 6-án, miután az előző este egy férfi megszúrt három utast, akik közül az egyik súlyos nyaksérülést, a másik kettő könnyebb sérüléseket szenvedett. A merénylőt őrizetbe vették. Richard Walton, a Scotland Yard terrorelhárító ügyosztályának parancsnoka hivatalos közleményben jelentette be, hogy a rendőrség terrorista incidensként kezeli a támadást. (MTI/EPA/Will Oliver)
Nyitókép: Will Oliver

Több a gyilkosság a londoni utcákon, mint New Yorkban

A kriminológia történetében először fordul elő, hogy London utcáin több a gyilkosság, mint New Yorkban. Február és március folyamán 46 gyilkosság történt, főleg késelések. A rendőrség ennek ellenére hangsúlyozza, hogy London változatlanul a világ egyik legbiztonságosabb városa, a gyilkosságok szinte mind bandaháborúk következményei.

London megelőzte New Yorkot az utcai gyilkosságok terén, de a járókelőnek nem kell rettegnie, a késeléseket elsősorban egymással vetélkedő fiatalkorú bandák hajtják végre, nagyrészt kábítószer-birtoklási viták miatt. A cél most az, hogy a rossz környezetben élő fiatalok feladják a tőr- vagy bicskaviselés elharapózott szokását.

A 10-21 éves korcsoport a legveszélyesebb és legveszélyeztetettebb.

A februárban halálra kséelt áldozatok mindegyike harminc év alatti volt.

Sajnálatos tény, hogy a bulvárlapokban a gyilkosságokról közölt fotókon szinte minden esetben színes bőrű bajbakerültek láthatók. Nem fajgyűlölők ölték meg őket, hanem ők egymást. Tíz napja, egyedüli fehérbőrűként, Beniamin Pieknyi 21 éves román állampolgárságú, zsilvölgyi fiatalember szenvedett halálos tőrszúrást egy bevásárlóközpontban, amikor verekedőket akart szétválasztani.

A rendőrség, a megdöbbentő kriminálstatisztikai adatok láttán, az eddiginél többet razziázik.

Már szúróeszköz birtoklásáért is fél év elzárást róhat ki a bíróság. Fűrészfogú tőr birtoklásáért ennél is többet.

Húsvét alatt is történtek gyilkosságok London utcáin. A hétfőre virradó éjjelen egy 17 éves lányt agyonlőttek, egy 16 éves fiút pedig tőrrel sebesítettek meg életveszélyesen.

A rendőrség panaszolja, hogy nehezen hajt végre motozásokat, mert a fiatalok panaszt tesznek ellenük azzal az ürüggyel, hogy a bőrszínük miatt pécézik ki őket. Így a motozások gyakorisága 21 százalékkal csökkent, a gyilkosságok száma meg csak nő és nő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×