eur:
394.74
usd:
370.24
bux:
65176.05
2024. április 19. péntek Emma

Megyünk a brexites Angliába

Rövid tévériportot sugárzott a BBC csatorna Budapestről: Victoria Derbyshire riporter beszélgetett három vállalkozó szellemű, fiatal magyarral, akik annak ellenére szedik a sátorfájukat és Angliába költöznek, hogy a britek kiléptek az Európai Unióból. A Brexit kicsit bizonytalanná tette mindhármukat, de úgy döntöttek, hogy majd akkor mérik fel, mi vár rájuk, ha már megérkeztek a szigetországba.

Ármin, Bettina és Zsuzsa. Három, néhány hét múlva Angliába költöző, budapesti fiatal szerepelt a BBC tévé riportműsorában, hogy a terveiről beszéljen.

Az igen fiatalnak tűnő, angolul máris jól beszélő Ármin konzultált Angliában tanuló barátjával, Péterrel, és úgy határozott, hogy brit orvosképzőre iratkozik be, végez és az angliai általános társadalombiztosítás jelenleg orvoshiánytól szenvedő, hatalmas szervezetén belül kezdi majd meg gyógyító munkáját. Egyelőre Péterrel fog lakni. Úgy látja, hogy szakmai és személyes lehetőségei Angliában kedvezőbbek, mint Magyarországon. A Brexit kicsit elbizonytalanította, de mégis úgy érzi: a lehetőséget nem szabad elszalasztania.

Zsuzsa újságíró. Vajon mihez kezd Angliában? Az angolsága nem rossz, és abban bízik, hogy a soknemzetiségű világváros, London, nyújt számára lehetőségeket. Budapestet szereti, a BBC tévériport felvételén a Szabadság-hídról gyönyörködik a budai hegyek mögött lenyugvó nap arany sugaraiban, mielőtt az esti búcsúpartin koccint barátaival. Úgy hallotta, hogy a Brexit óta egyesek nyíltabban mutatják ki ellenszenvüket Angliában a külföldi vendégmunkások iránt. Ám ez talán általános európai jelenség - mondja Zsuzsa.

A csinos Bettina még nem tud angolul, azt tervezi, hogy egyelőre olyan munkakörtől sem riad vissza, amit az angolok, a gyenge bérezés miatt, nem vállalnak el. Itt majd nyelvgyakorlatot szerez, és akkor tovább léphet a fodrász vagy kozmetikus szakma felé. Reméli, hogy Londonban új barátokat talál, érdekes élményei lesznek, és várakozással tekint a számár még ismeretlen ország felfedezése elé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×