eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Muszlim polgármester-jelölt indul Londonban

A brit szocialista Munkáspárt muszlim vallású politikusát, a már Londonban született Sadiq Khan-t indítja a polgármester választáson, aki jelenleg parlamenti képviselő. Sadiq Khan szerint ki kell gyomlálni a muszlim közösségből a fundamentalizmus rákfenéjét. Ugyanakkor attól tart, hogy két leányát beszervezte az Iszlám Állam.

A brit szocialisták londoni polgármester-jelöltje, Sadiq Khan, úgy véli, hogy a brit mohamedánoknak fontos szerepük lehet a szélsőséges iszlám mozgalmak megfékezésében, de ezt az igyekezetet a multikulturalizmus egyáltalán nem segíti elő. Helytelen azzal gátolni az integrálódást, hogy a brit társadalmon belül saját szabályai és életmódja szerint elkülönülhet a muszlim réteg. Ez a réteg - teszi hozzá Sadiq Khan - agitátorok hatására túl könnyen radikalizálódik. Két gimnazista korú lánya addig olvasgatta interneten a propaganda-üzeneteket, hogy - attól kell tartani - beszervezte őket az Iszlám Állam. Tehát saját szocialista pártja, és a pártvezető Jeremy Corbyn multikulturális politikáját is ellenzi.

A felvilágosult mohamedánok rétegét kellene felhasználni a szélsőséges eszmék elleni harcban, de az a helyzet, hogy a keresztény britek ezekkel nem is érintkeznek, tehát elkülöníttetnek érzik magukat. Arról nem beszélt Sadiq Khan, hogy ő, mint szülő, mit tehetett volna azért, hogy 16 és 14 éves lánya ne utazzék Szíriába, segíteni az Iszlám Állam terjeszkedését.

Néhány napja több száz nagy-britanniai muszlim szervezet egészoldalas laphirdetésben ítélte al a párizsi tragédiát, és a pluralista tolerancia mellett szólalt fel.

A negyvenöt éves Sadiq Khan sajtóértekezletén azt is kiemelte, hogy London immár igen vegyesfajú metropolisz, ezt mutatja, hogy ő, a muszlim politikus, a szocialisták jelöltjeként versenyez a konzervatív párt zsidó vallású jelöltjével, Zak Goldsmith-szel, és biztos lehet abban, hogy a küzdelem tiszta és becsületes lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×