eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A Times szerint az orosz elnöknek jó hete volt

A londoni Times és a New York Times magazin is cikkezett Putyin budapesti látogatásáról.

A londoni The Times veterán kommentátora, Roger Boyes arról ír, hogy az orosz elnöknek jó hete volt. "Az ukrajnai tűzszünettel tankjai sok hajtóanyagot takarítanak meg," és közben visszatérhetett a diplomáciai szalonokba: Angel Merkel beszélt vele, és hónapok óta először egy Európai Uniós tagországban, Magyarországon tehetett munkalátogatást. Roger Boyes szerint Putyin most Ázsiára fogja összpontosítani figyelmét, elsősorban Kazahsztánra.

A New York Times tudósításának a címe: "Magyarország mérsékelt szinten tartja a Putyin-látogatást, mert javítani akarja viszonyát a Nyugattal." Tény, hogy októberben, az orosz elnök szerbiai látogatása alkalmával, katonai díszfelvonulás volt, és Putyint kitüntették a legmagasabb szerb érdemrenddel. Budapestre viszont energiaügyi szakértők népes kíséretével érkezett, és nem sokat mutatkozott a nyilvánosság előtt. A közös sajtóértekezlet volt az egyik kivételes alkalom.

A New York Times természetesen azt emeli ki, hogy Putyin az amerikaiak fegyverszállítási elképzeléseire utalva megjegyezte, hogy az ukrán szembenállást semmiképp sem szabad fegyverszállítással elmérgesíteni, míg Orbán Viktor üdvözölte, hogy létrejött a tűzszünet.

A brit sajtó egy része Putyin budapesti látogatásával kapcsolatban azt tartotta legfontosabbnak, hogy érkezése előtt kétezren tüntettek ellene. A fotókon a menet élén vitt molinó, a Putyin nyet! Európa igen! Volt látható, továbbá a jókora, trágár szövegű felirat, melynek a fordítására egyik lap sem vállalkozott.

Az Independent a felvonulást szervező Vágó Gábort szólaltatta meg, aki szerint "Az oligarchák hízlalása mutatja, hogy egyre közelebb kerülünk a orosz modellhez, és egyre távolabb Európától."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×