eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elkerüli a leminősítést a Selye János Egyetem?

Szlovákiában megkezdődött a felsőoktatási intézmények átfogó akkreditációs folyamata. Most dől el, hogy az ország egyetlen magyar egyeteme, a révkomáromi Selye János Egyetem teljesíti-e az Akkreditéciós Bizottság feltételeit, azaz elkerüli-e a leminősítést.

Az akkreditáció legfontosabb eredménye az lesz, hogy kiderül, milyen szinten működnek a szlovákiai egyetemek és főiskolák. ¥ubor Fi¹er, az Akkreditációs Bizottság elnöke megerősítette: huszonkét felsőoktatási intézménytől kapták meg a szükséges dokumentumokat a folyamat megkezdéséhez. Októbertől decemberig az összes kart meglátogatják, köztük a Selye János Egyetem karait is. Szigeti László, az egyetem igazgatótanácsának tagja szerint nagy az esélye annak, hogy Révkomáromban sikeresen veszik az akadályokat.

"Úgy gondolom, hogy a komáromi Selye János Egyetem képes arra, hogy megfeleljen az immáron második alkalommal sorra kerülő, komplex akkreditációs megmérettetésnek, hisz az egyetem az utóbbi két esztendőben igyekezett mindent megtenni annak érdekében, hogy az akkreditációs bizottság által megszabott, szigorított feltételeket is teljesítse. Noha tudni kell, hogy a módosítás a végén nem lett olyan szigorú, mint ahogy azt az elején jelezte az Akkreditációs Bizottság elnöke" - mondta Szigeti László.

Az akkreditációs folyamat során elsősorban a képzési szakokat garantáló szakembereket fogják vizsgálni. További fontos kritérium a székhelyen kívüli képzések ellenőrzése lesz, valamint a publikációk száma és az egyetem végzős hallgatóinak munkapiacon való elhelyezkedése.

"Bízom benne, hogy megfelelünk az elvárásoknak. Az egyetem igazgatótanácsának tagjaként nagyon pozitívan értékelem, hogy az utóbbi két esztendőben az egyetem igyekezett mindent megtenni a hiányosságok kiküszöbölése érdekében" - fogalmazott Szigeti László. Hozzátette továbbá, hogy az anyagi feltételei is adottak a sikeres akkreditációnak. Sikerült költségvetésen túli forrásokhoz is jutnia a Selye János Egyetemnek. Egyrészt az Európai Unió, másrészt Magyarország jóvoltából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×