eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Oroszlánkölyök - már csak rendelésre

London hatalmas luxusáruházában, a Harrods-ban, január végén bezár a negyedik emeleti állatkereskedés, amely arról volt híres, hogy ott bármilyen állatot meg lehetett venni, még nagyvadakat is.

Ronald Reagan a londoni Harrods áruház állatkereskedéséből kapott ajándékba bébielefántot, amikor az 1970-es években megválasztották Kalifornia állam kormányzójának. Az elefánt ugyanis a republikánus párt jelképe. Rendelhettek volna hívei Reagan-nek kiselefántot Afrikából is, de azt nem kézbesítették volna Harrods-díszcsomagolásban.

1976 előtt az áruház állatkereskedése nem ismert lehetetlent, szállított tigrist, párducot, még tevéket is. Akkor azonban számos veszélyeztetett állatfaj védőlistára került, a nagyvadak kínálata erősen csökkent. Az utóbbi harmincöt évben inkább kutyákat és macskákat árult a Harrods áruház a negyedik emeleten, meg gyémántokkal kirakott nyakörveket kutyáknak, és baldachinos ágyacskát a milliomosok kedvenc cicájának.

"Azok voltak a szép idők, amikor betért a Harrodshoz két Londonban letelepedő ausztrál fiatalember és vett magának egy oroszlánkölyköt. A lakásukon nevelték fel, de amikor megnőtt és visszavágyott a vadonba, átadták a hírneves természetvédőnek, George Adamsonnak, aki Afrikában szabadon engedte." Egy évvel később a két ausztrál odalátogatott, és az oroszlán előjött a szavanna bozótosából üdvözlésükre. Az erről készített videofelvételt azután milliók nézték meg a YouTube-on.

London "legluxusosabb" nagyáruházát 2010-ben a Diana hercegnővel együtt autószerencsétlenségben meghalt Dodi Fayed apja, Mohamed Al Fayed másfél milliárd dollárért adta el a katári emírnek. A Harrods-ot azóta fejlesztik és szépítik és most elhatározták, hogy a negyedik emeleti állatkereskedés helyére kiterjesztik a női divatosztály új részlegeit.

Mi lesz a Harrods legendájával? Hiszen az áruház éppen arról híres, hogy ott a felhőkarcolótól a fogkeféig mindent lehet kapni. A kedélyek megnyugtatására közölték, hogy elefántot vagy aligátort ezentúl is vásárolhat a kedves vevő, csak éppen - nem raktárról. Meg kell rendelni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×