INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Elszemtelenedtek a marseille-i bűnözök

Infostart / InfoRádió
Teljesen elszemtelenedtek a dél-franciaországi Marseille városában garázdálkodó bűnözők, két hónap alatt immár másodszor rabolják ki a helyi rendőrséget.

Az első, kifejezetten megdöbbentő eset még április közepén történt, akkor a rendőrség egyik garázsát látogatták meg a betörők, és helyi beszámolók szerint minden különösebb gond nélkül több, rádióval és mozgatható szirénával is ellátott gépkocsival távoztak.

A tolvajok néhány nap múlva visszatértek, és további két motorkerékpárt, illetve egy álcázott, azaz rendőrségi jelek nélküli autót loptak el, ez utóbbi ráadásul valódi főnyereménynek bizonyult számukra, a járgányhoz ugyanis nem kevesebb, mint hat pár, cserélhető rendszámtábla tartozott.

Amikor az eset kitudódott, az egész országot bejárta a hír, annál is inkább, mivel tavaly szeptemberben nagy hírveréssel új rendőrkapitányt vezényeltek a városba, akinek elvileg az lett volna a dolga, hogy rendet tegyen. Ehhez képest a marseille-i polgárok szerint a gonosztevők inkább gúnyt űznek belőle.

A garázs védelmét mindenesetre megerősítették, de ennek sem volt sok foganatja. Néhány napja egy másik, alapvetően raktárnak használt helyszínre törtek be, ahonnan golyóálló mellényeket, rendőrsapkákat és más használt ruhaneműt loptak el, fegyvert állítólag nem, de ezt az emberek nem igazán hiszik el.

A hatóságok presztízsét erősen romboló esetet követően Manuel Valls új szocialista belügyminiszter a helyszínre utazott, a marseille-i rendőrök pedig most azt követelik tőle, hogy rendeljen el létszámnövelést a bűnözés miatt amúgy is hírhedt tengerparti városban.


A címlapról ajánljuk