eur:
394.07
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Elszemtelenedtek a marseille-i bűnözök

Teljesen elszemtelenedtek a dél-franciaországi Marseille városában garázdálkodó bűnözők, két hónap alatt immár másodszor rabolják ki a helyi rendőrséget.

Az első, kifejezetten megdöbbentő eset még április közepén történt, akkor a rendőrség egyik garázsát látogatták meg a betörők, és helyi beszámolók szerint minden különösebb gond nélkül több, rádióval és mozgatható szirénával is ellátott gépkocsival távoztak.

A tolvajok néhány nap múlva visszatértek, és további két motorkerékpárt, illetve egy álcázott, azaz rendőrségi jelek nélküli autót loptak el, ez utóbbi ráadásul valódi főnyereménynek bizonyult számukra, a járgányhoz ugyanis nem kevesebb, mint hat pár, cserélhető rendszámtábla tartozott.

Amikor az eset kitudódott, az egész országot bejárta a hír, annál is inkább, mivel tavaly szeptemberben nagy hírveréssel új rendőrkapitányt vezényeltek a városba, akinek elvileg az lett volna a dolga, hogy rendet tegyen. Ehhez képest a marseille-i polgárok szerint a gonosztevők inkább gúnyt űznek belőle.

A garázs védelmét mindenesetre megerősítették, de ennek sem volt sok foganatja. Néhány napja egy másik, alapvetően raktárnak használt helyszínre törtek be, ahonnan golyóálló mellényeket, rendőrsapkákat és más használt ruhaneműt loptak el, fegyvert állítólag nem, de ezt az emberek nem igazán hiszik el.

A hatóságok presztízsét erősen romboló esetet követően Manuel Valls új szocialista belügyminiszter a helyszínre utazott, a marseille-i rendőrök pedig most azt követelik tőle, hogy rendeljen el létszámnövelést a bűnözés miatt amúgy is hírhedt tengerparti városban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×