eur:
392.83
usd:
368.12
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Közvetlenebb oldalát próbálja bemutatni Barack Obama

Nem egy rocker, hanem egy politikus köszön vissza a Rolling Stone magazin címlapjáról - Barack Obama amerikai elnök. Miközben a republikánusoknál nyilvánvalóvá vált, hogy Mitt Romney lesz az elnök kihívója, Obama hadjáratot indított a fiatal szavazók megnyeréséért.

Amerikai politikai kommentátorok arra számítanak, hogy a jövő héten Newt Gingrich volt képviselőházi elnök is kiszáll a republikánus elnökjelöltségért folyó versenyből. Így Mitt Romney marad a lehetséges jelölt, akinek az lesz a feladata, hogy elmozdítsa hivatalából Barack Obamát, aki most a közvetlenebb oldalát próbálja megmutatni.

A Rolling Stone társadalmi és zenei magazin pénteki számában Obama arról beszél, hogy számára is nehéz feldolgozni a választók fásultságát, és nagyon lassú a gazdasági talpra állás.

A címlap az irodája asztalán ülő, mosolygó elnököt mutatja, és ezt az imázst próbálta erősíteni Obama az NBC késő esti beszélgető műsorának vendégeként is, ahol együtt viccelődött a műsorvezetővel.

A Rolling Stone interjúban az elnök őszintén vall a Pentagonnal fenntartott kapcsolatáról, és arról, hogyan kellett "megzaboláznia" a katonákat, amikor le akarta zárni az iraki háborút és Afganisztánra próbált összpontosítani. "Megmondtam nekik, hogy a civil ellenőrzés híve vagyok, és a katonai döntéseknek a fehér házi diplomáciát kell szolgálniuk. Ugyanakkor tudják, hogy mennyire tisztelem őket" - fogalmazott. Az Oszama bin Laden halálával végződő akció ennek a "konstruktív kapcsolatnak" az eredménye volt - tette hozzá.

Soha nem fogadta el, hogy a megválasztásával lezárták a faji kérdések korszakát. "Nagyon fontos a fekete gyerekeknek, hogy fekete elnöki párja van Amerikának, de sok fehér gyerek számára is természetes, hogy fekete az elnök" - mondta.

Rockmagazinról lévén szó, Obama nem kerülhette el a zenei témákat: visszaemlékezett arra, amikor próbálni látta Mick Jaggert fehér házi koncertje előtt. Nagy benyomást tett rá, hogy a rocklegenda mennyire tiszteletteljesen bánt az ismeretlen, fiatal zenészekkel. Az is megemlítette, hogy nem nagyon szereti a hírműsorokat, de a Comedy Central csatornán előszeretettel nézi a politikát humorral ötvöző Daily Showt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×