eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Gyorsabb és okosabb az új táblagép

Gyorsabb és okosabb táblaszámítógépet mutatott be az Apple, amivel biztosíthatja vezető pozícióját. Az iPad 3 az úgynevezett 4G-s mobilhálózatokat tudja használni, és felbontása négyszer jobb, mint a korábbi modellé. Mindezzel az internetes tévénézés kedvelt eszközévé is válhat.

Aki eddig büszkén villogott az utcán, vonaton, vagy kávézókban drága iPad2-esével, az hirtelen visszakerült a kőkorszakba - utalt a Businessweek arra, hogy mekkora előrelépést hoz magával az Apple új táblagépe, az iPad3, amelyet este mutattak be Kaliforniában.

Tim Cook, az Apple új vezérigazgatója többször is említette a személyi számítógép utáni világot - azaz, amikor már nem az asztali gépek határozzák meg a piacot, és mindez a hordozható gépeknek és így az Apple-nek kedvez. A cég sokat tett azért, hogy továbbra is piacvezető és úttörő maradjon. Az új iPad felbontása négyszer jobb, mint a korábbi eszközé és képernyője olyan szuper éles, hogy emberi szemmel nem lehet látni a pixeleket.

A kütyüt nagyobb felbontású kamerákkal szerelték fel, és a korábbi szoftverek új változatait fejlesztették ki hozzá - megint csak azért, hogy kesztyűt dobjanak a konkurenciának, és upgradre kényszerítsék azokat az Apple-hívőket, akik ezt megengedhetik maguknak.

Az új gépen ugyanis a korábbinál is könnyebb képeket, videót és hangot szerkeszteni, így a korábbi szórakoztató eszközből kreatív eszközzé próbálják tenni. A 4G technológiának köszönhetően sokkal gyorsabban tud kommunikálni.

A szakma azonban nem lelkendezett túlzottan, a CNET technológiai portál például, sorra vette, mi maradt ki, vagy nem változott. A fantáziadúsan Új iPad-re keresztelt eszköz szinte ugyanúgy néz ki, mint az elődje, és ugyanolyan nehéz is. Kimaradt belőle a várt A6-os processzor, ehelyett egy A5X hajtja. Azok is csalódnak, akik nagyobb kapacitású táblagépre vágytak, a 128 Gigabájtos változat tovább várat magára.

Nem tették fel a gépre Sirit, az iPhone 4S-ből ismert virtuális titkárnőt sem, bár sokan számítottak rá. Az Apple egyelőre félszívvel játszik - jegyezte meg egy elemző, aki szerint még várat magára az, hogy elmosódjon a határ a tévé és az internet között.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×