eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kárpótlási kereset a Porsche ellen

Hét angolszász befektetési társaság kárpótlási keresetet nyújtott be a stuttgarti bíróságon a Porsche autógyár ellen. Szerintük a luxuskocsik gyártására szakosodott stuttgarti gépkocsi gyárat terheli a felelősség sok millió eurós veszteségükért, ami abból származik, hogy 2008-ban a Porsche sikertelenül próbálkozott a Volkswagen átvételével.

Az eset 2008-ra nyúlik vissza, amikor a Porsche kísérletet tett a legnagyobb európai autókonszern, a Volkswagen átvételére.

A próbálkozás annak idején óriási árfolyam-ingadozást okozott, és az angolszász befektetési társaságok ezzel érvelve követelnek több mint egy milliárd eurós kárpótlást.

A stuttgarti bíróságon benyújtott keresettel kapcsolatban a Porsche szóvivője nem volt hajlandó állást foglalni, csupán annyit közölt, hogy a céggel szemben felhozott vádak teljesen alaptalanok. Az angolszász pénzcsoportok azonban nemcsak a német bíróságon akarnak jogorvoslást, hanem az Egyesült Államokban is.

Ott is az a fő érvük, hogy a Volkswagen átvételére tett kísérlet során a Porsche a saját, valamint a Volkswagen részvényeivel kapcsolatos tájékoztatást több esetben elhallgatott, s emiatt a befektetési társaságoknak sok millió eurós veszteséget okozott.

Az üggyel kapcsolatban a stuttgarti államügyészség már jó ideje vizsgálatot folytat a Porsche több vezető munkatársa ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×