eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Közel kétmillió forint jár annak, aki új csengőhangot ír a Nokiának

Tízezer dollárt ajánl a Nokia annak az embernek, aki megkomponálja új csengőhangját. A finn mobiltelefon-gyártó a közelmúltban a Microsofttal lépett partnerségre a fennmaradás érdekében. Most egy új melódiát szeretne, de olyat, amelyről az emberek azonnal felismerik a készülék márkáját.

A Nokia egykor piacvezető és úttörő volt, mára lemaradt az okostelefonok versenyében. De nem adja fel; ezért fogadta el, hogy ezentúl a Microsoft adja telefonjai operációs rendszerét, míg ő maga a gyártásra koncentrál.

Egy dolog azonban nem változik: a finn cég az utóbbi tíz évhez hasonló ikonikus csengőhanggal akarja megkülönböztetni telefonjait a többi gyártótól.

A klasszikus Nokia-hang az idők során nagy változásokon ment át: kezdetben csak egy primitív hanggenerátor sípoló melódiáját hallották az emberek, amikor csörgött a telefon, az utóbbi években viszont egy gazdag tónusú, többszólamú zongora hangját. Megjelentek a csengőhang remixelt változatai is.

Mivel azonban a cég forradalmi átalakuláson megy át, és jól jön a publicitás, a Nokia versenyt hirdetett új csengőhang írására. A résztvevők október 5-ig nyújthatják be a maximum 30 másodperces műveiket, de figyelmeztették őket: nehogy azt higgyék, elég újrahangszerelni az eredeti melódiát. "Igazán új és különleges változatra van szükség. Nem számít, hogy fiúkórussal, ukulelével, szemétkukával, operaénekesekkel vagy poros szintetizátorokon szólaltatják meg a hangot. A lényeg, hogy érdekes legyen" - írták a rendezők a verseny oldalán.

Október 5-én választják ki a döntősöket, akik közül ötöt a közönségszavazatok, ötöt pedig egy "profi" zsűri juttat a döntőbe. A győztes és öt további döntős kap díjat, és csengőhangjaikat le lehet majd tölteni a Nokia online áruházából. Kedd estig, azaz egy nappal a verseny meghirdetése után több mint 180 csengőhangot nyújtottak be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×