eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Miért nem védi senki a keresztényeket?

Szokatlanul éles hangú nyilatkozatban tiltakozik a franciaországi zsidó cégvezetők és szakemberek szövetsége a keresztényeket a világban, elsősorban Irakban és Pakisztánban érő folyamatos támadások ellen.

"Semmilyen erőteljes elítélést, semmilyen meghatódottságot nem tapasztalni e barbár cselekedetek kapcsán" - olvasható a közleményben, amelynek szerzői az iraki keresztényeket ért támadás kapcsán azt hangsúlyozzák, hogy fordított esetben, ha keresztények követtek volna el hasonló gyalázatot muzulmánok ellen, az egész francia politikai és média elit tiltakozott volna - természetesen joggal, teszik hozzá. Majd úgy folytatják: azt még elképzelni sem merjük, mi történne, ha a támadók izraeliek lettek volna.

A nyilatkozat készítői végül felteszik a szerintük kifejezetten súlyos kérdést: azért van-e ekkora csend, mert az áldozatok keresztények, a támadók pedig muzulmánok?

Amint arról az InfoRádióban korábban beszámoltunk, a francia közvéleményt egyre jobban foglalkoztatja a világban megnyilvánuló keresztényellenesség, és a problémáról a baloldali sajtó is egyre gyakrabban cikkezik. A paradoxon azonban az, hogy a keresztényeket nemcsak külföldön, hanem Franciaországban is rengeteg, igaz, nem fizikai jellegű támadás éri.

Francia földön alapvetően a katolikusokat zaklatják, elsősorban az egyházzal és a pápával ideológiai okok miatt szemben álló értelmiségiek, és a jelenség súlyosságát jól mutatja, hogy nemrég egy zsidó származású filozófus, az egyik leginkább nonkonformista értelmiséginek tartott Bernard-Henri Lévy vette védelmébe XVI. Benedeket és XII. Piuszt. A filozófus az olasz Corriera della Serának írt cikkében nem kevesebbet állít, mint hogy a két egyházi vezetőt bírálói valójában bűnbakként kezelik, és elképesztő rosszhiszeműséggel viszonyulnak hozzájuk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×