eur:
389.65
usd:
363.71
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Sokkterápia a leszámolás után Marseille-ben

"Sokkterápiát" alkalmaznak a bűnözőkkel szemben a dél-franciaországi Marseille-ben - ezt személyesen a francia belügyminiszter jelentette be, azt követően, hogy egy leszámolás keretében gengszterek géppisztollyal megöltek egy kiskorút, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek. A hivatalos vélemények szerint Franciaország második legnagyobb városában immár tarthatatlanná vált a helyzet az egyre szemtelenebb drogkereskedők miatt.

"Vadnyugat", "a franciaországi bűnözés melegágya" - ilyen jelzőkkel illetik immár az elemzések a közel másfél milliós lélekszámú Marseille-t, ahol a hét végén krimibe illő módon, a nyílt utcán számoltak le drogkereskedők két fiúval. A bűnözők két autóból, Kalasnyikovokkal lőtték le az áldozatokat, egyiküket, egy 16 éves fiút nem kevesebb mint hét lövedék találta el, és a helyszínen belehalt sérüléseibe. A másikat, egy 11 éves fiút a mentők súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

A város főügyésze az esetet követően drámainak nevezte a helyzetet, hangsúlyozva: először fordul elő, hogy a bűnözők ennyire fiatal áldozatokat támadjanak meg. A 16 éves fiú egyébként korábban többször összeütközésbe került a törvénnyel drogkereskedés miatt, a 11 éves pedig ugyancsak e "területen", beetetőként működött.

A vasárnap a helyszínre érkező Brice Hortefeux belügyminiszter drákói intézkedéseket helyezett kilátásba a fegyver- és kábítószer-kereskedelem elleni harc jegyében, és bejelentette, hogy hétfőtől erősítésként közel háromszáz rendőrt vezényel Marseille-be, akik a forrónak nevezett negyedek biztonságát hivatottak megerősíteni, és részt vesznek majd a lakótelepi razziák lebonyolításában.

A fő cél a városban és környékén garázdálkodó bandák felszámolása - hangsúlyozta Brice Hortefeux, a sokkterápia pedig abból áll majd, hogy minden gyanús lépcsőházat és pincét ellenőriznek, emellett pedig az adóhatóság külön vizsgálni fogja a bandavezérek anyagi körülményeit és jövedelemforrásait.

A hivatalos statisztikák szerint 2009 januárja óta Marseille-ben összesen huszonhat leszámolás történt, amelyek során tizenkilencen haltak meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×