eur:
389.4
usd:
363.28
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

"Kutya-rehabilitációs" központ Magyarországon - 350 millió eurós uniós támogatással

Több millió eurót pazarol el az Európai Unió az európai adófizetők pénzéből - állítja a brit Daily Mail. A bulvárlap felhozza egy magyarországi "kutya-rehabilitációs" intézmény példáját, és azt írja: a franciaországi Lyonban az európai hip-hop művészek közötti jobb megértést finanszírozzák az EU pénzén.

A Daily Mail című brit lap két dolgot nem szeret: a kelet-európaiakat és az Európai Uniót. Most egy mondatban is tudja említeni a két mumust, amikor újabb kirohanást intéz az Európai Unió pazarlása ellen.

A brit adófizetők (értsd európai adófizetők) pénzén az Unió például olyan projekteket támogat, mint egy 350 millió eurós magyarországi kutya rehabilitációs és kiképzőközpont. Az EU Vidékfejlesztési Alapja a következő indoklással hagyta jóvá a támogatást, írja a lap: "javítani kell a kutyák életmódját és életkörülményeit". Ebben benne foglaltatnak a kutyák számára történő "hidroterápiás kezelések" is. A Mail így tudja, hogy az építkezés máig nem kezdődött el.

A lap annak kapcsán ír a pazarlásról, hogy a könyvvizsgálók az idén is, mint az elmúlt 15 évben, nem hagyták jóvá az EU mérlegét.

Pazarlónak találja a Mail azt is, hogy a több száz európai képviselőt szállító kocsik és a sofőrök fenntartására négy és félmillió eurót költöttek el tavaly. A sofőrök nem beszélhetnek a munkájukról, mert szerződéssel kötelezik őket a diszkrécióra.

A brit euroszkeptikus sajtó előszeretettettel ír arról, hogy a brit adófizetők pénzéből építenek például Kelet-Európában szennyvíztisztító telepeket, de arról már kevesebbet cikkezik, hogy elmaradott brit régiók - például Nyugat-Anglia - egyes részei is kapnak támogatást az EU régiós alapjából.

A Mail nem próbálja elhallgatni a támogatás tényét, de azt emeli ki, hogy "mezőgazdasági támogatás" címén brit autóversenypályák, vadász- és golfklubok is kaptak EU-s pénzeket. Az EU 35 milliárd eurót költött tavaly regionális fejlesztésre, de a könyvvizsgálók szerint az elszámolások több mint egyharmada "hibás".

Ezek a kiadások semmiben sem segítik elő az EU gazdaságok talpra állását - idézi a Mail az euroszkeptikus Open Europe kutatóintézet vezetőjét.

A könyvvizsgálat eredménye kellemetlenül érintheti az Európa-pártiakat, mivel az Európai Auditálás Bíróság vizsgálói ugyan elismerték, hogy a benyújtott költségelszámolások öt százaléka "hibás", de nem tértek ki arra, mekkora a valódi hibák, az esetleges sikkasztás, vagy egyéb jogsértések aránya a költségvetésben. Mint egy brit euroszkeptikus képviselő megjegyezte a jelentés bemutatásakor az Európai Parlamentben: ha egy vállalatnál fordulna elő ilyesmi, akkor a céget bezárnák, az igazgatókat pedig elbocsátanák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×