eur:
390.65
usd:
366.26
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tiltakoznak a pénzügyesek, nem lehet adót fizetni

Romániában spontán tiltakozásba kezdtek a pénzügyi alkalmazottak.

Romániában a teljes adminisztráció megbénulhat azt követően, hogy délben spontán tiltakozásba kezdtek a pénzügyminisztérium alkalmazottai, és tiltakozásuk pár óra alatt a megyei pénzügyi igazgatóságokra is kiterjedt.

A spontán tiltakozás következtében immár nem lehet adót befizetni, és leállt a közpénzek mozgása az országban.

A tiltakozók azt sérelmezik, hogy jövedelmük esetenként 70 százalékkal is csökkent az utóbbi két hónapban. Esetükben ugyanis nemcsak a teljes közszférában alkalmazott 25 százalékos fizetéscsökkentést alkalmazták, hanem megvonták tőlük azokat az ösztönző pótlékokat is, amelyekkel korábban rendelkeztek. Ezeket a korábbi rendszerben a pénzügyőrség által behajtott bírságokból juttatták a pénzügyi alkalmazottaknak.

A tiltakozók a pénzügyminiszterrel akartak személyesen tárgyalni, Gheorghe Ialomitianu azonban elhagyta az épületet, mert és kormányülésre ment.

A pénzügyi alkalmazottak spontán sztrájkja kritikus pillanatban érinti az országot. Egy hét múlva esedékes ugyanis a Nemzetközi Valutaalap delegációjának a romániai látogatása. Ez alkalommal kellene a hitelszerződés esetleges meghosszabbításáról tárgyalni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×