eur:
394.14
usd:
369.57
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Hamisított rákellenes gyógyszerek a patikákban

Kiterjedt nyomozást folytat a német rendőrség annak a vádnak a tisztázására, hogy közel 90 gyógyszertár az elmúlt években silány minőségű rákellenes hatóanyagot adott el kemoterápiai használatra. A botrányt egy betegbiztosító intézet robbantotta ki, amely ellenőrizte a patikák által eladott gyógyszereket.

Összesen 300 gyógyszertár jogosult Németországban az úgynevezett kemoterápiai hatóanyagok elkészítésére. Az alapanyagok magas költsége miatt az igencsak drága készítmények árának jelentős részét visszatéríti a betegbiztosító pénztár, így nem véletlen, hogy éppen egy ilyen intézmény kongatta meg a vészharangot a feltehetően már jó ideje folyó csalás miatt.

A rendőrség szóvivője csak annyit erősített meg, hogy mintegy 90 gyógyszertárban kezdtek nyomozást, és az egyik patika tulajdonosának lakását is átkutatták.

A gyanúba került patikák gyenge minőségű, nem egyszer gyanús külföldi eredetű hatóanyagokkal helyettesítették a kemoterápiai szerek alapanyagait, de felszámolták a betegeknek az igen magas árat. Becslések szerint így több millió euró haszonra tettek szert.

Azt még nem sikerült kideríteni, hogy hány daganatos beteg életébe került a lelketlen nyerészkedés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×