eur:
394.31
usd:
370.33
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Lufthansa-járatok indulnak a Balatonra

Közel fél éves kényszerszünet után ismét megnyílt a sármelléki repülőtér. Az első utasok a Lufthansa alvállalkozásaként működö Eurowings légitársaság gépén Düsseldorfból érkeztek a Balaton közelében fekvő nemzetközi repülőtérre

 Húsz utas még nem csinál tavaszt - fogalmazhatnánk át a régi közmondást, azonban a tény maga derűlátásra ad okot, mert arra vall, hogy a német idegenforgalom ismét érdeklődik a magyar turisztikai lehetőségek iránt és a világ egyik legnagyobb légitársasága, a Lufthansa is úgy véli, fapados járatai számára ismét vonzó a FlyBalaton nevű repülőtér.

Az idei menetrendben hét németországi város szerepel Frankfurttól Hamburgon át Drezdáig, Erfurtig és Lipcséig. Az Eurowings részéről a bizalmat főleg arra alapítják, hogy a pénzügyi válság óta a viszonylag könnyen elérhető turisztikai célpontok iránt

fokozódik az érdeklődés. A Balaton pedig a rendszerváltást megelőző évtizedekben ideális találkozóhelynek bizonyult a nyugatnémetek számára, hogy találkozzanak az akkori NDK-ban élő rokonaikkal illetve barátaikkal, akik annak idején még a magyarországi nyaralást szinte kiváltságnak tekintették. A közelmúltban az ismételt kampányoknak megint csak sikerült felkelteni az utazóközönség érdeklődését a Balaton térsége iránt.

Alighanem ezzel áll összefüggésben, hogy a Lufthansa illetékesei is kedvezően ítélték meg a rendszeres járatok megindítását a sármelléki repülőtérre. Az üzemeltető SCD cégcsoport, amely bérleti szerződést kötött Zalavár és Sármellék önkormányzatával, idén legalább 40 ezer utas érkezésére számít, azonban az is nyílt titok, hogy Sármellék csak akkor lesz gazdaságos, ha évente legalább 300 ezer utast fogadhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×