INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Sokat isznak a németek

Infostart / InfoRádió
A németeket általában sörfogyasztóként ismerik - most azonban kiderült, hogy a tömény szeszt sem vetik meg. A szenvedélybetegségekkel foglalkozó idei tanulmány kimutatása szerint a polgárok évi átlagos fogyasztása megközelíti a 10 litert. Ezzel pedig Németország világ viszonylatban bekerült a szomorú lista élvonalába.

 Az alkoholfogyasztás terén a leginkább aggasztó a fiatalok egyre gyakoribb lerészegedése. Tizenévesek körében ugyanis egyre gyakoribb az úgynevezett versenyivászat, amely sok esetben kórházban végződik, mert csak orvosi beavatkozás tudja ismét eszméletre téríteni a virtuskodókat.

A most kiadott, szenvedély-betegségekkel foglalkozó tanulmány 109 ezer olyan esetet sorol fel, amikor tizenévesek nyakló nélküli ivászat következményeképpen kómába estek és kórházba kerültek. De nemcsak fiatalok öntenek fel mértéktelenül a garatra, hanem a nyugdíjasok is, habár a 80 és 85 év között, alkohol-mérgezés miatt orvosi közbelépésre szorulók száma eltörpül a gyerekek tábora mögött, ugyanis közülük alig 500 került kórházba italozás miatt.

A tanulmányból kiderült az is, hogy csökkenőben van az érdeklődés a sör iránt: malátaléból évente átlagosan 111 litert fogyasztanak a németek, ami egy százalékos visszaesésnek felel meg. Emelkedőben van a pezsgő és a borivászat.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk