eur:
395.35
usd:
372.25
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Sokat isznak a németek

A németeket általában sörfogyasztóként ismerik - most azonban kiderült, hogy a tömény szeszt sem vetik meg. A szenvedélybetegségekkel foglalkozó idei tanulmány kimutatása szerint a polgárok évi átlagos fogyasztása megközelíti a 10 litert. Ezzel pedig Németország világ viszonylatban bekerült a szomorú lista élvonalába.

 Az alkoholfogyasztás terén a leginkább aggasztó a fiatalok egyre gyakoribb lerészegedése. Tizenévesek körében ugyanis egyre gyakoribb az úgynevezett versenyivászat, amely sok esetben kórházban végződik, mert csak orvosi beavatkozás tudja ismét eszméletre téríteni a virtuskodókat.

A most kiadott, szenvedély-betegségekkel foglalkozó tanulmány 109 ezer olyan esetet sorol fel, amikor tizenévesek nyakló nélküli ivászat következményeképpen kómába estek és kórházba kerültek. De nemcsak fiatalok öntenek fel mértéktelenül a garatra, hanem a nyugdíjasok is, habár a 80 és 85 év között, alkohol-mérgezés miatt orvosi közbelépésre szorulók száma eltörpül a gyerekek tábora mögött, ugyanis közülük alig 500 került kórházba italozás miatt.

A tanulmányból kiderült az is, hogy csökkenőben van az érdeklődés a sör iránt: malátaléból évente átlagosan 111 litert fogyasztanak a németek, ami egy százalékos visszaesésnek felel meg. Emelkedőben van a pezsgő és a borivászat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×