INFORÁDIÓ
2022. május 17. kedd
Paszkál

Félezer üzletet zár be a drogériahálózat

Infostart

Kereken félezer üzletének felszámolására készül Németország vezető drogériahálózata, a Schlecker. A döntés ezernél több alkalmazott elbocsátását vonja maga után.

A 12 európai országban több mint 50 ezer embert foglalkoztató drogéria-láncolat vezetője, Anton Schlecker bejelentette, hogy 500 gazdaságtalanul működő üzlet bezárására készül. Schlecker nem titkolta, hogy a cég bevétele 2004 óta fokozatosan csökken, és ez kényszeríti radikális változtatásokra.

Többek között átalakítják az üzleteket, és nagyobb eladóteret alakítanak ki a többnyire kicsi, szűk boltok helyén. A hálózatnak jelenleg 10 ezer üzlete van Németországban, az EU új tagországai közül Magyarország mellett Cseh- és Lengyelországban van jelen, és további üzletnyitásokat tervez az EU új tagállamaiban.

Anton Schlecker nyilatkozatában először foglalt állást azokkal a vádakkal kapcsolatban, hogy cége éhbérért dolgoztatja alkalmazottait. Korábbi lapjelentések szerint ugyanis több német üzlethálózat, köztük a Schlecker is, bérmunkásokat vesz igénybe, akiknek órabére nem haladja meg a 6 euró 50 centet.

Schlecker ezzel kapcsolatban elismerte, hogy eredetileg valóban 6 és fél eurós órabérre gondoltak, de erről időközben letettek. A berlini munkaügyi minisztérium ellenőrei jelenleg vizsgálatot folytatnak a Schleckerrel szemben támasztott vádak tisztázására.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018