eur:
395.24
usd:
371.82
bux:
66207.57
2024. április 16. kedd Csongor

Jelentős forráshoz juthat a győri Audi

Az Audi autógyár ingolstadti központjának pénzügyi vezetője elmondta, hogy a cég 2012-ig csaknem hét és fél milliárd eurót akar üzemei modernizálására, új termékek fejlesztésére és technológiai kutatásokra fordítani. Hozzáfűzte, hogy a tetemes beruházással megpróbálják lekörözni két versenytársukat, a Mercedest és a BMW-t.

Axel Strotbeck közölte, hogy a befektetésre előirányzott összeg 80 százalékát, azaz közel 6 milliárd eurót termék- és technológiafejlesztési célokra fordítanak majd, és így fölébe kerekedhetnek a két nagy német versenytársnak.

Mint az Audi pénzügyi vezetője kifejtette, az ingolstadti és neckarsulmi üzemek összesen 3 milliárd 800 millió euró beruházásra számíthatnak, az összeg további részét az autógyár külföldi telephelyeinek fejlesztésére szánják.

Noha az elosztásban még nem állapodtak meg, a győri Audi Hungaria is jelentős befektetéssel számolhat az elkövetkező három esztendőben. Tervezik a nemrég üzembe állított tesztlaboratórium további fejlesztését is, ugyanis egyre nagyobb igény van a kis fogyasztású, környezetbarát gépkocsikra.

A győri tesztlabor valódi járműüzemeletetést szimuláló körülményeket képes biztosítani, amelyben a mérnökök eredményesebben tudják vizsgálni a legkorszerűbb motorelektronika környezeti hatásait.

A nagyszabású beruházásra vonatkozó nyilatkozatában Axel Strotbek hangsúlyozta, hogy az AUDI képes lesz saját forgóeszközeiből finanszírozni a kiadásokat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×