eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Németországban is fizetni kell majd az autópálya használatáért?

Személyautókra is kiterjesztené az új német kormány közlekedési minisztere az autópálya-használati díjat, amelyet most csak a tehergépkocsik után kell fizetni. Peter Ramsauer azzal indokolta javaslatát, hogy a jövőben az autósokat fokozottabban akarják bevonni az úthálózat kiépítésére, illetve karbantartására fordított összegek fedezésébe.

Az új kormány közlekedésügyi minisztere szerint a teherautókra kivetett autópálya-használati díj csak az első lépés volt ezen a téren. Hangsúlyozta azonban, hogy csupán javaslatról van szó, a terv esetleges megvalósítása előtt kikérik egy szakbizottság véleményét is.

A miniszter kizárta azonban a már érvényben lévő útvám emelését, mert - mint mondta - a jelenlegi válságos időszakban nem szeretnének további anyagi terhet róni az amúgy is súlyos problémákkal küzdő fuvarozókra.

Hasonló szellemben nyilatkozott a nemrég hivatalba lépett baden-württenbergi tartományi miniszterelnök is, aki az általános útvám bevezetése ellenében a jelenleg érvényben lévő gépkocsi- és üzemanyagadó eltörlését indítványozta. Mint fogalmazott, így a német autósok gyakorlatilag nem fizetnének többet a közlekedésért, viszont az autópályák külföldi használóitól milliárdok folynának be az állami költségvetésbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×