eur:
391.99
usd:
359.58
bux:
72400.95
2024. július 16. kedd Valter
Epidemic coronavirus gene and background image
Nyitókép: artplus/Getty Images

Újabb meglepő tünetek írhatók a mostani koronavírus számlájára

A megszokott tünetek mellett a koronavírus újabb tüneteit azonosították a tengerentúlon.

A 2024-es Covid már egészen más, mint a 2020 eleji Covid, a vírus azonban még mindig képes megzavarni az életünket – írja a Portfolio.

Az amerikai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) által összeállított, a leggyakoribb Covid-tüneteket tartalmazó listát legutóbb 2024 márciusában frissítették, és számos olyan tünetet tartalmaz, amelyekre légúti megbetegedés esetén számítanánk, például köhögés, láz és fáradtság. A torokfájás és a fejfájás is gyakori, és sokan még mindig az íz- és/vagy szaglásérzékelés (általában átmeneti) elvesztéséről számolnak be.

De ahogy a CDC is rámutat, a Covid tünetei nagyon változatosak lehetnek, és ismét vannak olyan új, meglepőbb jelek, amire érdemes odafigyelni

– hívja fel a figyelmet cikkében az IFL Science. Ezek közé a tünetek közé tartoznak a gyomor-bélrendszeri problémák. Az alacsony étvágy, a hányinger, a hányás és a hasmenés mind a Covid-fertőzés jelei lehetnek, és előfordulhatnak más, tipikusabb tünetekkel vagy azok nélkül is.

Szintén új tünet még az úgynevezett „Covid-nyelv”, amely a beszámolók szerint egy olyan tünet, ami fekélyeket és furcsa fehér foltokat okoz a nyelven vagy a száj belsejében. Emellett a Covid-fertőzés a lábfejen és a lábujjakon is okozhat elváltozásokat: ilyen tünetek közé sorolható a bőr kipirosodása, vagy sötét elszíneződése viszketéssel és néha hólyagokkal.

Címlapról ajánljuk
Vége a nagy német határzárnak: elfogyott a pénz

Vége a nagy német határzárnak: elfogyott a pénz

Teljes volt a konszenzus a német parlamenti pártok között a labdarúgó-Eb idejére elrendelt szigorú határellenőrzések bevezetéséről, és a belügyminiszter úgy értékelte, hogy hasonló "drákói kontrollra" már nincs szükség, kivételt jelent a francia–német határ.

Kötéssel a fülén, ikonikussá vált mozdulattal jelent meg Donald Trump – videó

A Republikánus Párt elnökjelöltje először mutatkozott nyilvánosan az ellene elkövetett merénylet óta.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×