eur:
395.63
usd:
366.84
bux:
70185.77
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Doctor with blood sample of Covid-19 Omicron B.1.1.529 Variant and general data of covid-19 Coronavirus Mutations.
Nyitókép: yalcinsonat1/Getty Images

Súlyos dolgot derített ki egy kutatás a koronavírusról

A kutatók által kiadott tanulmány szerint továbbra sem lehet azonos szinten kezelni a Covid-19-et és az influenzát, még mindig előbbi az erősebb.

A legfrissebb kutatások szerint a koronavírus továbbra is nagyobb veszélyt jelent az emberekre, mint az influenza - írja a Bloomberg nyomán az Economx. A tanulmányban, amelyet a Missouri állambeli St Louis-i Veteránügyek Egészségügyi Rendszerének klinikai epidemiológiai központjában Ziyad Al-Aly és munkatársai végezték el, azt mutatták ki, hogy a koronavírus miatt kórházba került betegeknél 35 százalékkal nagyobb volt a halálozási kockázat 30 napon belül, mint az influenzával fertőzötteknél.

A tanulmány szerint a Covid-19 miatt 2023 októbere és 2024 márciusa között körülbelül kétszer annyi embert kezeltek kórházban, mint influenza miatt.

Azonos időszakban viszont a Covid-betegek halálozási aránya 5,7 százalékra csökkent a korábbi 6-ról.

Kiemelték ellenben a tudósok, hogy továbbra is rendkívül veszélyessé teszi a koronavírust az a tulajdonsága, hogy a tüdőn kívül is képes kárt okozni.

Al-Aly elmondása szerint a kutatásuk eredményeitől azt várták, hogy a koronavírus halálozási kockázata lényegében meg fog egyezni az influenza halálozási kockázatával, ám az adatok egyértelműen bebizonyították, hogy a koronavírus továbbra is magasabb halálozási kockázatot jelent.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×