eur:
379.12
usd:
348.89
bux:
0
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Az Everland élménypark által 2023. augusztus 7-én közreadott felvétel az Aj Pao nevű óriáspanda egy hónapos bocsairól a Szöul melletti Jongin élményparkjában. A nőstény ikrek július 7-én születtek az intézményben. Dél-Koreában 2020-ban jött világra először óriáspanda, a testvérpár pedig az első ikerszülés az ország szaporítóprogramjában.
Nyitókép: MTI/EPA/Everland élménypark

Döbbentes dolgot állapítottak meg az albínó pandáról

Hímnemű a világ egyetlen albínó pandája, amelyet a Kína középső részén található Szecsuan tartományban fedeztek fel - írja honlapján a Global Times című kínai napilap.

Az állat egészségesen fejlődik, és megfelelően kommunikál a Volong Nemzeti Parkban élő pandatársaival - tették hozzá a kutatók.

A teljesen fehér bundájú és vörös szemű óriáspandát 2019-ben sikerült először lencsevégre kapni egy telepített állatmegfigyelő kamerával. A nemzeti park munkatársai azóta folyamatosan figyelemmel kísérik a ritka példány növekedését és tevékenységét.

A panda nemének megerősítése érdekében a rezervátum dolgozói valós idejű infravörös kamerákkal követték és figyelték az állatot, és friss székletmintát gyűjtöttek a több mint 2500 méterrel a tengerszint felett található élőhelyéről.

He Ting-mej, a rezervátum igazgatóhelyettese elmondta, hogy

a panda nemét génszekvenálással határozták meg.

További elemzéseket követően más biológiai információkat is megosztanak majd a fehér óriáspandáról - fűzte hozzá.

A panda élőhelyével kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy az állat aktivitási területe körülbelül 4,4 négyzetkilométer, és ugyanúgy bambusszal táplálkozik, mint társai. A kutatók azt is megállapították, hogy az albínó panda az anyja és fiatalabb testvérei közelében él.

A gerincesek számos fajánál létezik az albinizmus. Az albínó mutáció a színanyag képződésének veleszületett zavara, amely csökkent vagy hiányzó pigmentációval jár. A melanin festékanyag hiánya előfordulhat a bőrben, a szőrzetben és a szemben is. Az albinizmus nem befolyásolja az egyed fizikumát vagy életfunkcióit, de könnyebben felfedezhetővé teszi az állatot, és az albínók érzékenyebbek a napsütésre.

Fotónk illusztráció, Dél-Koreában készült.

Címlapról ajánljuk
Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bármilyen kormány alakul Hollandiában, nagy fordulat jöhet a bevándorláspolitikában

Bár Geert Wilders és a bevándorlásellenes Szabadságpárt (PVV) nyerte az előre hozott holland parlamenti választásokat, a súlyos ellentétek miatt nehéz lesz kormányt alakítania – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Sayfo Omar szerint akkora a társadalmi nyomás, hogy bármilyen koalíció is jön létre, valószínűleg rákényszerül arra, hogy szigorításokat vezessen be a bevándorláspolitikát illetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×